Garsiausia meilės istorija - flamenko ritmu

Gruodžio 21 d. Romeo ir Džuljetos meilės istorija pirmą kartą Lietuvoje suskamėbs flamenko ritmais. Tokį netikėtą Williamo Shakespeare'o pjesės variantą pristatys CMDANZA šokėjai ir muzikantai iš Ispanijos.

 W.Shakespeare'o pjesę "Romeio ir Džuljeta" CMDANZA šokėjai ir muzikantai iš Ispanijos pristatys flamenko ritmu.
 W.Shakespeare'o pjesę "Romeio ir Džuljeta" CMDANZA šokėjai ir muzikantai iš Ispanijos pristatys flamenko ritmu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2017, 1:36 PM

Mursijos šokių trupė, tituluojama ispaniškojo flamenko svajonių komanda, klasikinį kūrinį pripildė aistros ir dramatizmo, tad žada itin jausmingą ir įspūdingą reginį. Apie tai, kaip sekasi ruoštis artėjančiam pasirodymui, papasakojo CMDANZA meno vadovė Olivia Bella.

- Kaip kilo mintis sujungti tokius skirtingus žanrus – flamenką ir klasikinį baletą?

- Flamenkui būdina neaprėpiama įvairovė. Juo galima pasakoti apie ilgesį, liūdesį, svajones, todėl pamanėme, kad papildžius jį klasikinio baleto elementais galima imtis net W.Shakespeare'o literatūrinio šedevro. Manau, kad  Romeo ir Džuljetos istoriją pavyks atskleisti kiek kitokiais rakursais, dar jausmingiau, nes flamenkas unikalus tuo, jog paliečia širdies gelmes.

- Kodėl pasirinkote būtent šį kūrinį – meilės istoriją su tragiška pabaiga? Ar publika gali tikėtis nukrypimų nuo klasikinio „Romeo ir Džuljetos“ varianto?

- W.Shakespeare'as – genialus kūrėjas, kuriam jaučiu išskirtinę pagarbą. Todėl jo istorijos nekeisime. Pjesę papildysime flamenkui būdingu charakteriu, vidine jėga, ritmais, spalvingomis melodijomis ir, žinoma, dainavimu.

- Romeo ir Džuljetos istorija rodoma viso pasaulio teatruose ir iki šiol yra aktuali.  Kodėl, jūsų nuomone, kūrėjai vis ieško naujų išraiškos formų, o publika nepaliauja šiuo kūriniu žavėtis?

- Mums, ispanams, kur kas lengviau atskleisti Romeo ir Džuljetos išgyvenimų gylį per flamenką nei kitomis meninės išraiškos formomis. Muzika, judesiais, dainavimu kalbame apie gyvenimą, meilę, liūdesį, džiaugsmą, skausmą, drąsą. Neabejoju, jog išvydusi naują kūrinio versiją, t.y. flamenko baletą „Romeo ir Džiuljeta“, publika liks nustebinta ir sužavėta.

- Su kokiais iššūkiais susidūrėte ruošdami šį projektą?

- Didžiausias iššūkis – per daug nenutolti nuo W.Shakespeare'o idėjos, tačiau suteikti kūriniui naujų spalvų.

- Flamenko baletą išvysime gruodžio 21-ąją. Kaip sekasi repetuoti?

- Visa trupė ir muzikantai intensyviai ruošiasi. Mums labai svarbu susitelkti į tai, ką ruošiamės parodyti Lietuvos publikai. CMDANZA Vilniuje viešės pirmą kartą, todėl siekiame geriausio rezultato – pribloškiamo reginio.

CMDANZA ruošiasi pasirodymui Lietuvoje:

Flamenko baletas „Romeo ir Džuljeta“. Gruodžio 21 d. 19 val. Koncertų salė „Compensa“, Vilnius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.