Andrius Kaniava kuria miuziklą apie žaislus pabėgėlius

Pro Vilniaus muzikos klubą „Legendos” skubantys praeiviai  jau keletą mėnesių girdi smagius muzikos garsus. Jei kas pažvelgtų pro durų plyšį, pamatytų scenoje straksinčius ir dainuojančius aktorius, kuriems diriguoja teatro aktorius, spektaklių režisierius, dainuojamosios poezijos atlikėjas Andrius Kaniava. Vasario mėnesį mažiesiems žiūrovams ir vaikystę dar prisimenantiems jų tėvams jis pristatys nuotykių ir istorijų kupiną miuziklą „Pabėgimas iš Trepsės namų”. 

A.Lasytė ir A.Kaniava.<br>U.Vasyliūtės ir S.Barasos nuotr.
A.Lasytė ir A.Kaniava.<br>U.Vasyliūtės ir S.Barasos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2017, 5:05 PM

Miuziklas – sena Andriaus Kaniavos svajonė. Iš vaikiškų spektaklių daugeliui pažįstamas aktorius ir režisierius neabejoja, kad vaikai pamėgs miuziklo personažus, kurie jiems gali pasirodyti nauji. Tėvams gi, bus įdomu prisiminti savo vaikystės knygą – nuostabią Jono Avyžiaus apysaką „Aštuonetas iš Trepsės namų”. 

Šiais metais sukako lygiai 50 metų, kai ši apysaka buvo išleista. Trepsės istorija keliauja iš kartos į kartą, o knyga įrašyta į 100 reikšmingiausių Lietuvos knygų vaikams trisdešimtuką. 

Mergaitės Trepsės istorija nepalieka abejingų – tokių istorijų pilna mūsų kasdienybė. „Trepsės gyveno prieš penkiasdešimt metų, gyvena ir dabar, – sako Andrius Kaniava. – Užtenka joms treptelėti koja ir jų mamos ir tėčiai pasirengę pildyti visus trepsių norus”. 

Daugiausia tokių norų miuzikle Trepsei kyla žaislų parduotuvėje. Jos kambarys namuose – pilnas žaislų, tačiau mergaitei jie – nė motais. Vieną dieną pamirštos lėlės susivienija  ir pabėga iš namų. 

Draugiškai susėdusios į seną automobilį jos leidžiasi į nuotykių kupiną kelionę. „Viskas bus atskleista”, – kol kas pašėlusių nuotykių neišduoda miuziklo režisierius Andrius Kaniava, tačiau žada, kad kelionė bus įspūdinga. 

Libretą ir muziką spektakliui parašė pats režisierius. Pagrindinius vaidmenis kuria gerai pažįstami aktoriai – grupės „Liūdni slibinai” narė, televizijos šou „Auksinis balsas” laimėtoja Aistė Lasytė, iš vaikiškų spektaklių ir lietuviško kino gerai pažįstamas aktorius Darius Auželis, puikiai dainuojantys aktoriai Valentinas Krulikovskis, Marija Korenkaitė, Vaidotas Žitkus, Aleksandra Metalnikova, Agnė Kaktaitė. 

Vaizdus spektakliui kuria vaizdo režisierius Vaidas Lekavičius, scenografiją ir kostiumus – dailininkė Rūta Venskutė. 

Muzikinio spektaklio premjera: vasario 10, 11 ir 25 d., kovo 25, balandžio 8, 22 d. muzikos klube „Legendos” Vilniuje, kovo 3 d. Kaune, kovo 4 d. Panevėžyje, kovo 24 d. Utenoje, kovo 28 d. Marijampolėje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų