„Gruodžio susitikimai“ – atsisveikinimui su prabėgančiais metais

„Reveransas muzikai ir klausytojams, atsisveikinant su prabėgančiais metais  ir pasitinkant atkeliaujančius” – taip šventiškai melodingų koncertų ciklą apibūdina  jo sumanytoja - dainininkė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorė Asta Krikščiūnaitė. Jos iniciatyva gruodžio renginių kalendorius šiais metais pasipildė nauju koncertų ciklu – „Gruodžio susitikimai”. 

 A.Krikščiūnaitė.<br> T.Bauro nuotr.
 A.Krikščiūnaitė.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2017, 9:53 PM

Vilniaus paveikslų galerijoje, Taikomosios dailės ir dizaino muziejuose jaukias erdves užpildys susitikimai su elegantiška muzika ir jai atsidavusiais  menininkais. Tai – ir muzikos mėgėjams gerai pažįstami muzikantai, ir jauni bei ambicingi jaunosios kartos atlikėjai. „Kiekvienas „Gruodžio susitikimas“ – vis kitoks, išskleidžiantis savo muzikinę poemą” – sako A. Krikščiūnaitė.  

Didikų laikų persmelktose menėse girdėsime malonios, populiarios, tačiau ne lėkštos muzikos. Mielajai publikai parinkta net keturių šimtmečių epochų kūrinių. Juos visus sieja švelnios romantikos atspalviai: mąslus, melancholiškas, svajingas, kiek įnoringas, koketiškas, žaismingas.  

Netrūks ir aistringesnių melodijų. Patyrę festivalio sumanytojai į programas įliejo pas mus rečiau pristatomų žanrų – kalėdinių filmų muzikos, pasaulinės miuziklų klasikos, violončelės miniatiūrų, džiazo improvizacijų, Pietų Amerikos skambesių. 

Koncertų ciklo „Gruodžio susitikimai” renginiai Vilniaus paveikslų galerijoje prasidės gruodžio 20 d. – čia programą pavadinimu  „Norvegiškų Kalėdų belaukiant” pristatys svečiai DUO OKTAVA – šeimyninis duetas Povilas ir Torril Syrrist-Gelgota. 

Instrumentinės muzikos miniatiūras gruodžio 28 d. atliks užsienyje profesinių aukštumų siekiantis Augustas Gocentas (violončelė) ir jo mama pianistė Raminta Gocentienė. 

Daugumos ciklo koncertų pagrindinis veikėjas – vokalas. Stebėsime gražiai sutariant lietuvių vokalo žvaigždes, kūrybinės brandos link artėjančius dainininkus ir kūrybos kelią pradedančius jaunuolius. Gruodžio 21 d. Vilniaus pavekslų galerijoje dainuos operos legenda Irena Milkevičiūtė ir jos studentė Eglė Stundžiaitė, gruodžio 27 -  sopranas  Rasa Dzimidaitė ir baritonas Edgaras Davidovičius. „Reveransas muzikai” gruodžio 31 d. scenoje suvienys scenos profesionalus  dainininkę A.Krikščiūnaitę bei charizmatišką baritoną Eugenijų Chrebtovą ir jaunosios kartos solistus Liubovę Skrebets ir Igną Melniką. 

Koncertuose dalyvaus pianistės docentė Audronė Kisieliūtė, Nijolė Baranauskaitė bei smuikininkas Benas Gocentas. 

Jau tradicija tapęs koncertas  „Vėrinys Kalėdoms” šį kartą vario trimitais suskambės Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje. Čia gruodžio 22 d. šventinių emocijų  prisodrintą programą atliks valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras  „Trimitas”, maestro Ugnius Vaiginis ir šio koncerto sumanytoja A.Krikščiūnaitė. Koncerto svečias - Vytenis Pauliukaitis.

„Vis kitokie gruodžio susitikimai, vis kitokios ir muzikos istorijos – jose mes randame daugybę gyvenimo spalv“ - sakė idėjos autorė atlikėja A.Krikščiūnaitė.


Bilietus galima įsigyti visose sistemos „Bilietai.lt“ platinimo vietose

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.