Romeo ir Džiuljetos meilės istorija pirmą kartą suskambės flamenko ritmais!

Tokį netikėtą Williamo Shakespeare‘o pjesės versiją gruodžio 21 d. 19 val. koncertų salėje „Compensa“  pristatys CMDANZA šokėjai ir muzikantai iš Ispanijos. 

CMDANZA šokėjai ir muzikantai iš Ispanijos perteiks „Romeo ir Džiuljetos“ istoriją neįprastu rakursu.<br>  Rengėjų nuotr.
CMDANZA šokėjai ir muzikantai iš Ispanijos perteiks „Romeo ir Džiuljetos“ istoriją neįprastu rakursu.<br>  Rengėjų nuotr.
CMDANZA šokėjai ir muzikantai iš Ispanijos perteiks „Romeo ir Džiuljetos“ istoriją neįprastu rakursu.<br> Rengėjų nuotr.
CMDANZA šokėjai ir muzikantai iš Ispanijos perteiks „Romeo ir Džiuljetos“ istoriją neįprastu rakursu.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 18, 2017, 2:06 PM, atnaujinta Dec 18, 2017, 3:33 PM

Mursijos šokių kompanija, tituluojama ispaniškojo flamenko „svajonių komanda“, į klasikinį kūrinį įliejo deginančios aistros ir dramatizmo, tad žada itin jausmingą bei įspūdingą reginį. Apie tai, kaip sekasi ruoštis artėjančiam pasirodymui, pasakoja CMDANZA meno vadovė Olivia Bella.

- Kaip kilo mintis sujungti tokius skirtingus žanrus – flamenką ir baletą? 

- Flamenkas yra nepaprastai įvairus. Juo galima pasakoti apie ilgesį, liūdesį, svajones, todėl pamanėme, kad sujungus jį su klasikinio baleto elementais, galima įkūnyti netgi W.Shakespeare‘o literatūrinį šedevrą. 

Manau, kad mums „Romeo ir Džiuljetą“ pavyks perteikti neįprastais rakursais ir dar jausmingiau, nes flamenkas paliečia širdies gelmes. 

- Kodėl pasirinkote būtent šį kūrinį – meilės istoriją su tragiška pabaiga? Ar publika gali tikėtis nukrypimų nuo klasikinės „Romeo ir Džiuljetos“ traktuotės?

- W.Shakespeare‘as – genialus kūrėjas, jaučiu jam ypatingą pagarbą. Todėl jo istorijos nekeisime. Pjesę tik papildysime flamenko baletui būdinga vidine jėga, ritmais, spalvingomis melodijomis ir, žinoma, dainavimu.

- Romeo ir Džiuljetos istorija rodoma viso pasaulio teatruose ir iki šiol yra aktuali. Kaip manote, kodėl kūrėjai vis ieško naujų jos išraiškos formų, o  publika nepaliauja šiuo kūriniu žavėtis?

- Mums, ispanams, kur kas lengviau atskleisti Romeo ir Džiuljetos išgyvenimų gelmę per flamenką nei kitomis meninės išraiškos formomis. Muzika, judesiais, dainavimu kalbame apie gyvenimą, meilę, liūdesį, džiaugsmą, skausmą ir drąsą. 

Neabejoju, jog išvydusi naują kūrinio versiją - t.y. flamenko baletą „Romeo ir Džiuljeta“, publika liks sužavėta.

- Su kokiais iššūkiais susidūrėte ruošdami šį projektą?

Didžiausias iššūkis buvo per daug nenutolti nuo originalios idėjos, tačiau suteikti kūriniui naujų spalvų. CMDANZA Vilniuje viešės pirmą kartą, todėl siekiame geriausio rezultato – pribloškiančio reginio. 

Flamenko baletas „Romeo ir Džiuljeta“ bus rodomas koncertų salėje „Compensa“ gruodžio 21 d. 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.