Liubomiras Laucevičius: „Čia sudėtingi procesai. Gyveni lyg ant ugnikalnio“

„Tas amžius, kai nebebijai... Matot, kiek reikia pragyventi, kad nebebijotum. O turbūt viso gyvenimo esmė – nebijoti. Tada visai kitoks gyvenimas būtų. Ką padarysi. Turi tai pragyventi“, – vaizdo interviu metu sakė vienas geriausių Lietuvos aktorių Liubomiras Laucevičius.

L.Laucevičius.<br>Teatro sąjungos nuotr.
L.Laucevičius.<br>Teatro sąjungos nuotr.
L.Laucevičius.<br>Teatro sąjungos nuotr.
L.Laucevičius.<br>Teatro sąjungos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 21, 2017, 5:09 PM, atnaujinta Dec 21, 2017, 5:14 PM

L.Laucevičius – aukščiausios meistrystės ir profesionalumo pavyzdys. Reta išimtis teatre – jam per visą savo kūrybinę karjerą nestigo gerų vaidmenų. Nestinga jų ir dabar. L.Laucevičius mylimas ir šiandienos režisierių. 

O kūrybinis kelias, prasidėjęs pas maestro Juozą Miltinį, buvo labai nelengvas. Nuolatiniai J.Miltinio žeminimai, psichologiškai siaubingi darbo metodai sekino aktorių. Neapsikentęs jis išėjo į Klaipėdos dramos teatrą, vėliau Kauno dramos teatrą. Ir taip prabėgo penki dešimtmečiai, padovanoję daugiau nei 70 vaidmenų teatre bei Lietuvos ir Rusijos kine. 

Už nuopelnus ir vaidmenis teatre L.Laucevičiui 2000 m. įteiktas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžius, 2004 m. apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi už Šailoko vaidmenį spektaklyje „Venecijos pirklys“. Antrą kartą Auksiniu scenos kryžiumi“ įvertintas 2015 m. už vaidmenis spektakliuose „Miškinis“ ir „Hamletas“.  

O pats aktorius kalbėdamas apie savo karjerą apibendrino: „Visą laiką kaip ant ugnikalnio gyveni: bus – nebus, gausi – negausi, vaidinsi – nevaidinsi. Čia, matyt, toks mąstymas... Gali pasakyti, kad pažeistas mano mąstymas. Iš šono žiūrint jums atrodo gerai, o man visai taip neatrodo. Taip kad čia sudėtingi procesai...“.

Šis interviu – iš Lietuvos teatro sąjungos rengiamo tęstinio video projekto „Teatro elitas“, skirto žymiausiems ir svarbiausiems vyresnės kartos teatro menininkus. Video interviu jie dalinasi kūrybine patirtimi ir atsako į įvairius klausimus apie kūrybą, menininko profesiją, gyvenimą teatru.

Visus interviu galima rasti štai čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.