Kultūros sostinė Marijampolė laukia Violetos Urmanos koncerto

„Laikas keičiasi ir keičia“ – tokiu šūkiu Marijampolė pasitinka Lietuvos kultūros sostinės metus, kurių simboliu tapo varpo įvaizdis. Į teatralizuotas atidarymo iškilmes sausio 20-ąją rengėjai kviečia ir marijampoliečius, ir miesto svečius.

V.Urmana.<br>Rengėjų nuotr.
V.Urmana.<br>Rengėjų nuotr.
Logotipas.<br>Rengėjų nuotr.
Logotipas.<br>Rengėjų nuotr.
Varpas.<br>Rengėjų nuotr.
Varpas.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 16, 2018, 3:41 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 4:22 PM

„J.Basanavičiaus aikštėje sutiksime ir išgirsime Marijampolę garsinančias istorines asmenybes: miesto įkūrėją grafienę Prancišką Ščiukaitę-Butlerienę, tautos patriarchą Joną Basanavičių, lietuvių kalbos tėvą Joną Jablonskį (Rygiškių Joną), rašytoją Žemaitę, Lietuvos respublikos prezidentą Kazį grinių bei jo žmoną Joaną.

Šių istorinių asmenybių kostiumais rūpinosi Lietuvos kino studija, o grimu – Lietuvos televizija“, – pasakojo Marijampolės savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Jūratė Zakarevičienė.

Ant Kultūros centro fasado bus rodoma 3D projekcija „Laikas keičiasi ir keičia“ apie Marijampolės kūrimosi istoriją.

Per atidarymo iškilmes skambės elektroninės muzikos kūrėjo, garso menininko Gintauto Kraptavičiaus kompozicija.

„Mes, marijampoliečiai, esame išskirtiniai“, – neabejoja Marijampolės merė Irena Lunskienė, kviesdama ne tik miesto ir Lietuvos žmones, bet ir svečiose šalyse įsikūrusius kraštiečius ištisus metus dalyvauti įvairiuose renginiuose.

„Lietuvos kultūros sostinės vartus atveriame Valstybės 100-mečio jubiliejaus metais. Atskleisime miesto istorijos puslapius, pristatysime ir pagerbsime žymius žmones, kūrėjus ir jų darbus.

Meno gurmanai turės į ką pasižiūrėti, ko pasiklausyti.

Kultūros sostinės programos perlas – birželio mėnesį Marijampolės cukraus fabriko angare vyksiantis mūsų kraštietės, operos primadonos Violetos Urmanavičiūtės-Urmanos koncertas“, – teigė rengėjai.

Beatričės Kleizaitės-Vasaris menų galerijoje šiemet bus demonstruojami pasaulinio garso išeivijos dailininkų bei fotografų darbai.

Kultūros sostinės renginių programa finansuojama iš Marijampolės miesto biudžeto, Kultūros ministerijos projektų bei rėmėjų lėšų. Iš viso prireiks apie 0,5 mln. eurų.

Su visų metų renginių programa, į kurią įsilieja ir didelio susidomėjimo sulaukiantys tradiciniai festivaliai „Šv.Jurgio meno sezonas“, „Malonny. Marijampolė, Londonas, Niujorkas:  minčių migracija“, „Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj“, „Medynės“ galima susipažinti specialiame tinklalapyje „susitikime 2018.lt“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.