Vaclovas Augustinas sudėjo savo išgyvenimus į pirmąjį autorinį kūrybos albumą

Šį mėnesį, po ilgų kūrybos metų išleista pirmoji kompozitoriaus ir choro dirigento, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Vaclovo Augustino autorinė plokštelė „Tau bet kokios sutemos šviesios“. Ją sudaro dešimt 1996–2017 metų laikotarpio kompozicijų, praturtinusių chorinės muzikos padangę. Plokštelės pristatymas ir pokalbis su autoriumi įvyks vasario 24 d., 14 val. Knygų mugės Muzikos salėje.

 V.Augustinas.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 V.Augustinas.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 V.Augustinas.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 V.Augustinas.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Albumo viršelis.
 Albumo viršelis.
 Albumo viršelis.
 Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 19, 2018, 5:39 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:40 AM

V.Augustino kūryba jau dvidešimt metų pasakoja įdomias muzikines istorijas, kurios žavi  tikrumu ir gilia išmintimi. Visame pasaulyje, įvairiose erdvėse nuolat skambanti jo muzika liudija kompozitoriaus kūrybos populiarumą. 

Nenuostabu, kad vadovaudamas Vilniaus miesto savivaldybės kameriniam chorui „Jauna muzika“, didžiąją savo darbų dalį kompozitorius skyrė choriniams opusams, o ilgametės bendrystė su choru kelias bus įprasmintas pirmąja kompaktine plokštele.

Šios kūrybinės raiškos kulminacija – keturi koncertai Kauno VDU Didžiojoje auloje (kovo 16 d)., Vilniaus Rotušėje (kovo 21 d.), Šiaulių „Polifonijos“ salėje (kovo 24 d.) bei Druskininkų „Eglės“ sanatorijoje (balandžio 7 d.). Taip pat bus galimybė išgirsti ir autoriaus jaudinančio kūrybinio gyvenimo istoriją.

„Šios plokštelės muzika ypatinga, nes tai mano muzika, estetinių nuostatų rinkinys, manuoju būdu išgyventas santykis su įvairiais dalykais. Esu tikras, kad niekas pasaulio nemato mano akimis, o muzikos negirdi mano ausimis. Ar būtinai turiu būti įdomus ir svarbus pasauliui? Nemanau. Tačiau  tikiu – esu įdomus ir svarbus Dievui. 

Aš sukomponuoju garsų derinius, kurie man atrodo gražūs, aš pasirenku tekstus, kurie vienaip ar kitaip yra svarbūs bei mane jaudina, imuosi idėjų, kurios „užkabina“, ir visu tuo aš noriu pasidalinti. Pirmiausiai su savo dainininkais, o paskui ir su visais kitais“, – apie savo kūrybos kompaktinę plokštelę pasakojo Vaclovas Augustinas.

Kompozitorius su choru „Jauna muzika“ nuoširdžiai kviečia visus chorinės muzikos mėgėjus į naujos kompaktinės plokštelės pristatymą ir koncertus, tikisi kartu pasidžiaugti tikrais muzikiniais pojūčiais bei pasidalinti naujais išgyvenimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.