Palangos koncertų salė planuoja puoštis Stasio Povilaičio autografu ir muziejumi

Palangos savivaldybė užvakar naująją kurorto koncertų salę oficialiai perdavė koncesijos konkursą laimėjusios įmonės „Pajūrio infrastruktūra“ bendrovei „Palangos koncertų salė“, kuri buvo įsteigta salės valdymui.

Palangos koncertų salė.<br>A.Ziabkaus nuotr.
Palangos koncertų salė.<br>A.Ziabkaus nuotr.
R.Ambrulaitis.<br>A.Ziabkaus nuotr.
R.Ambrulaitis.<br>A.Ziabkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 21, 2018, 6:25 PM

Dvidešimties metų laikotarpiui koncertų salės nuomos sutartį pasirašęs šios bendrovės vadovas Remigijus Ambrulaitis teigė, kad dėl renginių Palangoje derybos su koncertų organizatoriais prasidėjo dar praėjusį mėnesį.

Apie 30 gautų salės rezervavimo paraiškų naujiesiems šeimininkams perdavė Palangos savivaldybė. Pagal koncesijos sutartį 12 dienų per metus renginius salėje organizuos Palangos savivaldybė.

Palangos koncertų salė atgis jau balandžio pradžioje – čia dvi dienas vyks savivaldybės organizuojamas Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionatas.  Gegužės pradžioje Palangoje koncertuos Gruzijos šokių kolektyvas „Suliko“.

Anot R.Ambrulaičio, iki metų pabaigos Palangos koncertų salėje planuojama 50 – 60 įvairių renginių. Čia koncertuos popmuzikos ir klasikinės muzikos atlikėjai iš Lietuvos, Rusijos ir Vakarų Europos šalių.

Palangos koncertų sale aktyviai domisi vasaros sezono metu kurorte gastroliuoti norintys didieji šalies dramos teatrai.

„Daugiau nei 2 tūkst. žiūrovų talpinanti salė spektakliams yra per didelė, todėl su dramos teatrais yra nuspręsta, kad jų pasirodymo metu bus išnaudojamas tik 550 vietų parteris“, – savo planais dalinosi bendrovės „Palangos koncertų salė“ direktorius.

Koncertų salė turi trūkumų

R.Ambrulaitis pripažino, kad žiūrovams skirti salės vestibiuliai nėra erdvūs, tačiau šiltuoju metų laiku per renginių pertraukas jie galės išeiti į lauką.  Atgal į salę jie pateks prie įėjimo esančioje įrangoje pažymėję tą patį bilietą.

Žiūrovui nusivylus renginiu po petraukos su jo bilietu į salę galės įeiti kitas asmuo.

Aptverti pastato teritorijos salės šeimininkai neketina.

Prieš vasarą Palangos koncertų salės fasadas turėtų pasipuošti legendinio atlikėjo Stasio Povilaičio autografu. Neatsisakoma idėjos salės vestibiulyje įrengti Palangoje gyvenusio dainininko muziejų.

Abiejų aukštų salės vestibiuliuose veiks du barai. Šiuo metu organizuojama nuomotojų atranka.

Iki balandžio planuojama įkurti Palangos koncertų salės interneto svetainę, kuriuose bus pristatomi visi čia vyksiantys renginiai.

Pageidavo susigrąžinti paskolą

Klaipėdos „Švyturio“ areną valdanti bendrovė „Pajūrio infrastruktūra“ Palangos koncertų salės koncesijos konkursą laimėjo savivaldybei pasiūliusi 154 tūkst. eurų metinį koncesijos mokestį.  Pagal susitarimą, per pirmuosius dvejus metus koncesininkas sumokės tik kiek daugiau nei pusę metinės įmokos.

Daugiau nei dvejus metus laukdama koncesininko Palanga nenusileido ir pageidavo, kad už 9,3 mln. eurų pastatytą naują ir modernią koncertų salę valdysianti įmonė kurortui turi sugrąžinti iš banko pasiskolintas lėšas.  Savivaldybės paskola su palūkanomis siekia apie 1,8 mln. eurų

Per 20 metų Palangos koncertų salės valdytojas miestui įsipareigojo sumokėti beveik 2,9 mln. eurų – vienu milijonu daugiau nei siekė salės statybai savivaldybės paimta paskola su palūkanomis.

Tačiau iš koncesijos sutarties miestas neuždirbs – statant šį objektą dar pustrečio milijono eurų savivaldybė pridėjo pardavusi savo turtą.

Sieks pusės milijono apyvartos

Pagal sutarties sąlygas koncesininkui įsipareigojo ne vasaros sezono metu per 8 mėnesius Palangos salėje kasmet organizuoti po 77 renginius – kas savaitę vidutiniškai daugiau nei po 2 renginius.

Iki kitų metų vasario į salės renginius privalu pritraukti ne mažiau kaip beveik 138 tūkst. lankytojų.

„Sudėtingas uždavinys, bet įmanomas.  Turime nemažą patirtį dirbdami su įvairiomis Lietuvos ir užsienio koncertų ir kitų kultūros renginių organizavimo agentūromis, todėl salė tuščia nebus ir žiemą“, – žadėjo „Pajūrio infrastruktūros“ vadovas Paulius Baltrėnas.

„Pajūrio infrastruktūros“ vadovo teigimu, apie 6 tūkst. žiūrovų talpinančioje „Švyrurio“ arenoje vyktų dideli ir brangūs popmuzikos koncertai, o tris kartus mažiau žiūrovų galinti priimti Palangos koncertų salė labiau būtų skirta kameriniams renginiams, klasikinės muzikos koncertams, dramos ir muzikinių teatrų spektakliams.

P.Baltrėno skaičiavimais, norint sumokėti koncesininko mokestį, išlaikyti pastatą, investuoti į papildomą įrangą, išmokėti algas darbuotojams ir dar šiek tiek užsidirbti, salės valdytojas turėtų pasiekti pusės milijono eurų apyvartą per metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.