Asmik Grigorian ruošiasi karjeros šuoliui – debiutuos Niujorke, Londone, Milane, Madride

Lietuvių operos solistė 36 metų Asmik Grigorian turi pritrenkiamų naujienų. Per artimiausius tris sezonus ji dainuos pagrindines partijas net penkiuose svarbiausiuose pasaulio operos teatruose: Milano „La Scala“, Londono karališkajame „Covent Garden“ teatre, Niujorko „Metropolitan Opera“, Paryžiaus Bastilijos bei Vienos valstybinėje operose.

 A.Grigorian.<br> LR archyvo nuotr.
 A.Grigorian.<br> LR archyvo nuotr.
 A.Grigorian.<br> T.Kaunecko nuotr.
 A.Grigorian.<br> T.Kaunecko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 26, 2018, 3:35 PM, atnaujinta Mar 27, 2018, 2:48 PM

Milane solistės laukia vaidmuo E.Korngoldo operoje „Miręs miestas“, Londone ir Paryžiuje ji atliks pagrindinę partiją L.Janačeko „Jenufoje“. Niujorke Asmik dainuos net trijuose spektakliuose: R.Strausso „Salomėjoje“, G.Puccini „Madam Baterflai“ ir K.Weillio operos „Mahoganio miesto iškilimas ir nuopuolis“ premjeroje.

Be to, vasarą ji debiutuos „Salomėjoje“ Zalcburgo festivalyje, kurią režisuos garsusis italas Romeo Castelucci. Tarp šių darbų įsiterps Asmik pasirodymas A.Dvořáko „Undinėje“ Madrido „Teatro Real“ Ispanijoje.

Nuostabu, kad šalia didingų planų, A.Grigorian liks ištikima VCO ne tik kaip viena šios trupės įkūrėjų. Ji dalyvaus kitą sezoną numatytoje „Pikų damos“ premjeroje, kurios imsis režisierė Dalia Ibelhauptaite ir maestro Gintaras Rinkevičius.

„Mano kelias buvo tikrai ilgas, bet, matyt, toks ir turėjo būti. Vis dėlto šiandien esu ten, kur esu. Patekti į didžiąsias scenas ne taip sudėtinga, – gerokai sunkiau jose išlikti“, – sakė Asmik.

Ji teigė ilgą laiką nekėlusi sau tikslo dainuoti didžiausiose pasaulio scenose. „Galbūt todėl, kad visose jose buvau nuo pat vaikystės, kai keliaudavau su tėčiu, su mama. Kai tėtis išėjo, daug dalykų man kažkodėl pasidarė svarbūs, dainavimas tose didelėse scenose įgijo kitokią prasmę. Žinau, kad mano tėvams be galo svarbu ir gera žinoti, kad būsiu ten. Tikiu, kad ir tėtis kažkur aukštybėse didžiuojasi“, – kalbėjo solistė.

Kas lėmė tokią svaiginančią sėkmę, kelionę į kiekvieno solisto išsvajotas scenas? Asmik atsakė santūriai: „Jeigu kas nors įsivaizduotų, kiek daug aš dirbu, toks klausimas nekiltų. Dirbu labai daug ne tik ta prasme, kad nuolatos dainuoju spektakliuose. Dirbu su savimi, daug investuoju į savo dainavimo tobulinimą, vaidenų rengimą. Tai apima ir kalbų mokymąsi, ir net darbas su savo kūnu.

Teatrai pasirinko mane, nes žino mano darbus ir tiki mano galimybėmis praplėsti tam tikras ribas. Tai labai svarbu. Nėra taip sudėtinga dainuoti šiuose teatruose. Gerokai svarbiau būti savimi ir padaryti ten kažką tokio, ko niekas dar nedarė.

Visa tai – ateityje, aš tikiuosi, kad man tai pavyks. Siekiant savo svajonės svarbiausia nepamiršti išlikti žmogumi“, – atviravo Tarptautiniuose apdovanojimuose Londone geriausios pasaulyje jaunos solistės titulą laimėjusi dainininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.