Antrą Auksinį scenos kryžių pelnęs Vytautas Anužis svajoja apie chuligano vaidmenį

Ne vieną personažą televizijoje sukūręs aktorius Vytautas Anužis (61 m.) jaučiasi dėkingas režisieriui Gintarui Varnui už Natano vaidmenį spektaklyje „Natanas Išmintingasis“ (Nacionalinis Kauno dramos teatras ir teatras „Utopia“), kuris pelnė jam Auksinį scenos kryžių. Ko apie šį aktorių galbūt nesate girdėję?

V.Anužis. <br>G.Bitvinsko nuotr.
V.Anužis. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-01 12:18

1. Tai jau antras aktoriaus Auksinis scenos kryžius. Pirmąjį pelnė 2011-aisiais už Piršlio, Generalinio ir Gydytojo vaidmenis Jono Vaitkaus režisuotame spektaklyje „Mergaitė, kurios bijojo Dievas“.

2. „Natano išmintis – sugebėti susikalbėti net su tais, kurie turi kėslų prieš jį. Jo gyvenimo menas – konfliktus paversti harmonija. To iš Natano nuolat mokausi ir aš“, – apie šįmet prizą lėmusį vaidmenį sakė aktorius.

3. V.Anužis filmavosi TV serialuose „Garbės kuopa“, „Moterų laimė“, „Moterys meluoja geriau“ ir „Neskubėk gyventi“.

4. 2016-aisiais Nacionaline premija įvertintas V.Anužis yra sukūręs daug dramatiškų vaidmenį, bet pats žavisi nuotaikingais komedijų herojais.

„Kartais norisi pachuliganavoti scenoje“, – juokėsi jis.

5. Teatre sukasi jau 40 metų. Tiek pat metų dirba pedagogu. V.Anužis – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius, dėsto vaidybą.

6. Pomėgiai – grybavimas ir žvejyba. Džiaugiasi, kai gali išvykti visa šeima. Poilsiauti smagu prie ežerų – Dzūkijoje ar žmonos Veltos (63 m.) gimtojoje Latvijoje.

7. Vadovaujasi keliais šūkiais: „Jeigu bijai – nedaryk, jeigu darai – nebijok“ ir „Gyvenk taip, kad tavo gyvenimas kitus kuo mažiau skaudintų“.

8. Automobiliu su žmona yra išmaišęs nemažą dalį Europos.

9. Puikiai kalba latviškai. Kai augo sūnūs Andrius (36 m.) ir Matas (27 m.), namuose daugiausia skambėjo latvių kalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.