Žinoma dainininkė Velykų džiaugsmu dalysis su publika

„Jei sekmadienį nepagiedu, kažko ima trūkti“, – prisipažino dainininkė Judita Leitaitė.

 J.Leitaitė.<br> LR archyvo nuotr.
 J.Leitaitė.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Austė Radžiūnaitė

Apr 1, 2018, 7:54 AM, atnaujinta Apr 2, 2018, 2:54 PM

Ji beveik kiekvieną sekmadienį savo iniciatyva leidžiasi į keliones po Lietuvos bažnyčias – kartais aplanko net tokias, kurių nėra žemėlapyje. Solistė paskaičiavo, kad jau išbandė 140 Lietuvos bažnyčių akustiką ir dar šimto – Suomijos.

Šį sekmadienį J.Leitaitė toli nekeliaus – ji giedos Bernardinų bažnyčios parapijiečiams Antrąją Velykų dieną, po šv. Mišių, o tądien vakare ją išgirs jau Druskininkų poilsiautojai „Vilniaus“ SPA.

Balandžio 2-oji dainininkei bus ypatinga, visa sklidina muzikos. Mat solistės laukia net trys susitikimai su publika. Antrąją Velykų dieną startuos ir antroji J.Leitaitės sumanytų muzikinių popiečių viešbutyje „Narutis“ serija.

Nuo sausio kas antrą sekmadienį šio viešbučio Kolonų salėje rengiami koncertai jau subūrė savo auditoriją. Dainininkė juose pristato scenos meistrus ir kylančias šalies muzikos žvaigždes, pati dainuoja.

„Jaučiuosi kaip žuvis vandenyje. Šios popietės man teikia didžiulį džiaugsmą, ir žinau, kad džiugina žmones!“ – emocingai kalbėjo solistė, pati sudarinėjanti koncertų programas, ieškanti jiems patrauklių temų.

„Per savo gyvenimą esu parengusi daugybę kūrinių ir programų, išleidau 18 plokštelių. Dabar visa tai tarsi atgyja“, – aiškino menininkė.

Popiečių sumanytojai ypač svarbu, kad klausytojai jose gali gyvai pabendrauti su atlikėjais, kas kituose koncertuose nėra paprasta. Jie netgi kartu padainuoja, mat publikai išdalijami dainų tekstai.

„Aš mėgstu improvizuoti, o žmonėms taip pat patinka staigmenos – jie nenori išeiti“, – džiaugėsi J.Leitaitė, turinti idėjų metams į priekį.

Kol kas artistė kviečia į penkis koncertus „Narutyje“. Balandžio 2-ąją Prisikėlimo šventei skirtoje programoje „Pavasario giesmė“ karaliaus fleitininkas Vytenis Gurstis. Jis atliks su pianiste Živile Survilaite J.S.Bacho, F.Chopino, M.K.Čiurlionio kūrinius, o popietės vedėja kvies pasiklausyti gražiausių velykinių giesmių.

Balandžio 15-ąją koncerte „Meilės valsas“ viešės maestro Jaroslavas Cechanovičius ir baritonas Deividas Staponkus, skambės populiarios lietuviškos estradinės dainos.

Balandžio 29-ąją „Narutyje“ koncertuos Nacionalinės premijos laureatė dainininkė Asta Krikščiūnaitė. Ji atliks su pianiste Audrone Kisieliūte skandinaviškų dainų programą.

Gegužės 13 d. neįprastą pasirodymą surengs sopranas Julija Karaliūnaitė – jai pritars arfa, dar dainuos vokalinis ansamblis „Dixi“. Pavasario ciklą užbaigs kylanti operos žvaigždė baritonas Steponas Zonys, kviesiantis pasiklausyti operečių ir miuziklų perliukų.

Be to, J.Leitaitė žada įtraukti į programas ir netikėtų svečių.

„Naručio“ Kolonų salėje gali tilpti iki 100 klausytojų. Dažniausiai jie sodinami už staliukų, koncertui gali užsisakyti mėgstamų gėrimų.

Gera naujiena sinjorams: nuo šiol jie mokės už bilietą tik pusę kainos – 10 eurų.

Muzikinės popietės „Naručio“ Kolonų salėje vyks balandžio 2, 15, 29 ir gegužės 13, 27 d. Pradžia – 16 val. Bilietų kaina – 20 eurų, sinjorams – 10 eurų. Juos galima įsigyti Bilietai.lt, taip pat vietoje prieš koncertą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.