Unikalus vyrų ansamblis „Quorum“ sutinka pavasarį lietuviškomis dainomis

Panevėžys, Marijampolė ir Kaunas – trys miestai, kuriuos dar šį pavasarį aplankys vienintelė profesionali a cappella dainuojanti vyrų vokalinė grupė „Quorum“. Lietuvos šimtmečiui – lietuviškos dainos a cappella!

 Ansamblis  „Quorum“.<br> Rengėjų nuotr.
 Ansamblis  „Quorum“.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-02 17:53

Toks šįkart yra grupės šūkis, atspindintis koncertams pasirinktą repertuarą. Koncertuose skambės įvairių Lietuvos dainininkų ir kompozitorių dainos, tarp jų – kad ir kaip būtų gaila, kai kurių jau buvusių grupės narių autoriniai kūriniai.

Ansamblio sudėtis laikui bėgant ne kartą keitėsi. Praėjusiais metais savais keliais pasuko du jo nariai: Dainotas Varnas pasirinko solisto kelią, o Vitalijus Neugasimovas, vedinas savo pašaukimo, atsidėjo kūrybai bei pedagoginiam darbui.

Nepaisant to, pasipildęs dviem puikiais tenorais – Andriumi Bartkumi ir Laimonu Bendaravičiumi, „Quorum“ šiemet skamba ypač galingai ir sodriai. Profesionalūs dainininkai kaip vieno kumščio pirštai dera tarpusavyje ir gali atlikti įvairiausiam skoniui įtiksiančią muziką.

Švęsdami Lietuvos šimtmetį, „Quorum“ vyrai kviečia į šiai sukakčiai skirtą mini koncertų turą pasiklausyti nuotaikingų, šviesių ir lyriškų, linksmų ir ritmiškų lietuviškų dainų.

Daugiausia dainavęs įvairiomis užsienio kalbomis ir keliavęs po įvairių tautų muzikinį pasaulį ansamblis šiemet su didžiuliu malonumu dainuoja lietuviškai. R.Stanionio „Antilopė“, T.Leiburo „Naktelė“, G.Jautakaitės „Viešpaties lelija“, G.Paškevičiaus „Mano kraštas“ ir daugelis kitų, visiems gerai žinomų dainų ture skambės atliekamos dainininkų, kurių neriboja jokie muzikos instrumentai, nes vieninteliai reikalingi instrumentai yra jų balsai.

Net mušamuosius instrumentus vyrai sukuria savo balsais, o jų dainuojama muzika primena instrumentinės grupės skambesį. „Quorum“ nariai atskleidžia neribotas žmogaus balso galimybes, dainuodami visų laikų populiariausius muzikos hitus.

Balandžio 15 d. Panevėžio muzikiniame teatre, balandžio 22 d. Marijampolės dramos teatre, gegužės 6 d. Kauno kultūros centre “Tautos namai” „Quorum“ kviečia pasinerti į „a cappella“ skambančias pavasariškas dainas, kartu dainuoti, juoktis, mylėti ir visa tai daryti lietuviškai!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.