Kartu mes galime keisti jaunųjų talentų likimus

Vos prieš dvejus metus startavęs kultūrinis judėjimas „Vaidilos klasika“, vienijantis puikius klasikinės (ir ne tik) muzikos atlikėjus bei jaunuosius talentus iš Lietuvos ir užsienio, tęsia savo misiją.

 I.Aksionovas įsiamžino vienoje pirmųjų „Vaidilos klasikos“ plokštelių.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 I.Aksionovas įsiamžino vienoje pirmųjų „Vaidilos klasikos“ plokštelių.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Laugalytė

Apr 3, 2018, 10:24 PM, atnaujinta Apr 4, 2018, 12:20 PM

2017 m. „Vaidilos klasika“ pristatė „Jaunųjų talentų“ koncertų seriją, kurioje jau spėjo pasirodyti per 10 perspektyvių jaunosios kartos atlikėjų, tik pradedančių savo muzikinę karjerą ir skinančių laurus tarptautiniuose muzikiniuose konkursuose.

Tačiau „Vaidilos klasika“ neapsiriboja vien galimybe pasirodyti jauniesiems atlikėjams puikiausios akustikos istorinėje koncertų salėje Vilniaus centre, kuri po ilgos pertraukos atgijo 2015 m. rudenį.

Sovietmečiu čia taip pat buvo organizuojami koncertai, dar tuomet čia pasirodė vienas žymiausių lietuvių pianistų Petras Geniušas, negailėjęs komplimentų šios salės akustikai. Šiandien  „Vaidilos klasikos“ meno vadovo iniciatyva šioje salėje atlikėjai koncertuoja su aukščiausios kokybės „Yamaha S6“ fortepijonu.

Dar prieš pradedant antrąjį koncertų sezoną, buvo pasirašyta sutartis su „Baltic Optical Disc“, kuri pradėjo įrašinėti ir rengti „Jaunųjų talentų“ programos kompaktines plokšteles.

Tai puiki galimybė pažinti atlikėjus ne tik koncerto metu, bet ir už jo ribų. Platindama profesionalius muzikantų įrašus, „Vaidilos klasika“ siekia viešinti ir garsinti Lietuvos jaunųjų talentų vardus Lietuvoje ir pasaulyje, skatinti susidomėjimą šių atlikėjų veikla.

„Per visą „Vaidilos klasikos“ gyvavimo laikotarpį mūsų prioritetas buvo jaunų talentų populiarinimas ir parama, nes tokių galimybių būta mažai. Labai svarbu padėti jaunam atlikėjui kurti savo karjerą, siekti tarptautinio lygio.

Kartu su Baltic Optical Disc“ padarėme nemažai, tačiau norime plėsti ir padaryti savo veiklą dar efektyvesnę. Norisi paskatinti žmones nelaukti finansavimo iš valstybės, bet patiems imtis iniciatyvos, skiriant 2% pajamų mokesčio ir tapti šio svarbaus projekto dalimi.

Kiekvieno asmens parama mums yra labai brangi – tai individualus indėlis į Lietuvos kultūrą. Tai padės jauniesiems muzikos talentams atsiskleisti tarptautiniu mastu“, - kalbėjo „Vaidilos klasikos“ meno vadovas Darius Mažintas apie jauniesiems talentams skirtą projektą.

Antrajame „Jaunųjų Vaidilos klasikos talentų“ sezone pasirodė pianistai Neringa Valuntonytė, Paulius Anderssonas, Gustas Raudonius, Anastasija Šumskaitė, Gabrielė Agilė Bajoraitė, Elžbieta Liepa Dvarionaitė, smuikininkė Paulina Jankovskytė, dainininkas Ilja Aksionovas.

2018 m. vasario mėn. „Baltic Optical Disc“ išleido pirmąsias „Jaunųjų Vaidilos klasikos talentų“ kompaktines plokšteles: pianisto P.Anderssono su fortepijono solo programa ir dainininko I.Aksionovo kartu su pianistu G.Raudomiumi įrašytą vokalinės prancūzų muzikos programą.

„Džaugiuosi, kad man ir kitiems jauniems menininkams buvo suteikta galimybė koncertuoti tokioje išskirtinėje erdvėje, - dalijosi įspūdžiais P.Anderssonas. - „Vaidilos klasikos“ dėka, jaunieji atlikėjai turi puikų šansą atskleisti savo talentą, pristatyti savo programas plačiai publikai.

Nauja ir unikali iniciatyva – profesionalus CD įrašas, kuris daugeliui jaunų atlikėjų yra debiutinis. Taip pat visuomet itin malonu bendrauti su itin profesionalia ir draugiška organizatorių komanda“.

Pianistui pritarė I.Aksionovas: „Didžiulė patirtis jauniems atlikėjams pasirodyti tokioje salėje. Artistui sukuriamos visos sąlygos įgyvendinti savo idėjas, pačiam sukurti programą. Galimybė įrašyti savo diską man suteikė labai daug patirties“.

Šių ir būsimų plokštelių gamyba būtų neįsivaizduojama be „Baltic Optical Disc“ ir visuomeninės paramos, kurią šiemet gali suteikti kiekvienas žmogus, skirdamas 2% savo pajamų mokesčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.