Klaipėdos džiazo festivalio brangakmenis – unikaliais talentais apdovanota „moteris orkestras“

Birželio 7-9 dienomis tūkstančius džiazo gerbėjų iš visos Lietuvos ir užsienio į Lietuvos uostamiestį sukviesiantis nemokamas Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato vieną ryškiausių šių metų savo programos brangakmenių – Švedijos muzikos žvaigždę Gunhild Carling.

 G.Carling.<br> Organizatorių nuotr.
 G.Carling.<br> Organizatorių nuotr.
 G.Carling.<br> Organizatorių nuotr.
 G.Carling.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 9, 2018, 12:59 PM

Ši kerinčio balso atlikėja kartu yra ir tikra „moteris orkestras“, savo pasirodymų metu profesionaliai grojanti daugybe muzikos instrumentų – trombonu, lūpine armonikėle, trimitu, arfa, dūdmaišiu, fleita, bandža ar fortepijonu. Mažo to, G. Carling gerbėjus stebina ir dar vienu savo unikaliu talentu – gebėjimu vienu metu groti net trimis trimitais.

„Neabejoju, kad festivalio scenoje Kruizinių laivų terminale tik pasirodžius Gunhild Carling, Klaipėdą užklups „džiazuojantis tornadas“ – stilingas, nenuspėjamas ir visus esančius greta įtraukiantis į savo svaiginantį sūkurį, – sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė. – Švedų muzikos ikona ir nacionaliniu lobiu tituluojamos Gunhild Carling koncertai dažnai neprimena įprastų pasirodymų, o tampa įsimintina, įtaigia, entuziazmu ir pozityvia nuotaika trykštančia sensacija.“

Švedijos Geteborgo mieste gimusi G.Carling niekada nesimokė profesionalioje muzikos mokykloje, tačiau augdama muzikantų šeimoje ji groti ir net koncertuoti pradėjo būdama kone septynerių.

Šiandien Švedijos muzikos ikoną jau gerai žino klausytojai tiek Europoje, tiek Šiaurės ar Pietų Amerikose, tiek ir Azijoje. Ji taip pat yra gausybės apdovanojimų ir stipendijų (Luiso Armstrongo stipendijos, „Kobe Jazz Street“ apdovanojimo, Švedijos dainų autorių, kompozitorių ir autorių stipendijos, Thore Ehriling stipendijos ir kt.) laimėtoja.

Per metus su savo unikaliais pasirodymais, praturtintais ir teatro, vodevilio triukais bei šokio elementais, atlikėja ir multiinstrumentininkė G. Carling apkeliauja šimtus salių ir pavergia tūkstančius gerbėjų. Beje, G.Carling jau ne kartą koncertavo ir Švedijos karališkosios šeimos nariams.

Siekiant apibūdinti šią Švedijos muzikos sensaciją ar jos pasirodymus, sunku išrinkti tik kelis žodžius. Tai stilingų, kvapą gniaužiančių bei įtraukiančių, bet tuo pačiu metu ir nuoširdumo bei bendravimo su publika kupinų pasirodymų kūrėja, kaskart publikai padovanojanti ir netikėtų siurprizų.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenoje Gunhild Carling pasirodys drauge su savo muzikantų grupe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.