„Kaunas Jazz“ šiemet kviečia džiazuoti kitaip

Kauno miesto gyventojus ir svečius džiuginantis 28-asis festivalis „Kaunas Jazz“ artėja prie kulminacijos – jau pirmadienį „Žalgirio“ arenoje įvyks didysis festivalio koncertas, po kurio pačių ištikimiausių gerbėjų lauks festivalio uždarymo dūzgės. Tačiau spėti pasimėgauti gera muzika dar nevėlu – senamiesčio gatvėse džiazo natos sklis visą savaitgalį. Ta proga „Kaunas Jazz“ organizatoriai ir festivalio draugai – „Gardėsio“ kepykla ir prekės ženklas „Jorė“ – šiemet pasinėrė į kūrybos procesą ir pristato vaizdo siužetų seriją apie džiazu alsuojantį Kauną.

Kaunas Jazz<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kaunas Jazz<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2018, 5:17 PM, atnaujinta Apr 26, 2018, 5:58 PM

Šiais metais festivalio formatas kitoks – dar niekuomet tiek daug koncertų nevyko netradicinėse erdvėse. Todėl ir kviesti kauniečius džiazuoti bei pasimėgauti džiazu šiemet nuspręsta originaliai: „Jorės“ duona, kartu su festivalio kūrybine komanda, kauniečius kviečia džiazuoti kiekvieną akimirką – pristato vaizdo siužetų seriją, kurioje atsispindi kasdien džiazo ritmu gyvuojančios Kauno gatvės.

„Inicijuodami šią idėją – šiuos vaizdo siužetus turėjome idėją atskleisti, turėjome mintį parodyti, kad Kaune džiazas gyvena ne tik festivalio metu, Kaunas kupinas džiazo ir improvizacijos kiekviename žingsnyje. Ypač pastaruoju metu: Kaunas laisvėja, jo nuotaikos, tvyrančios ore, simbolizuoja savotišką miesto atgimimą. Būtent tas pačias vertybes – laisvę, kūrybiškumą, improvizaciją – įprasmina tiek džiazo muzika, tiek kauniečius jau ne vienerius metus kviečianti džiazuoti duona „Jorė“, – teigia „Gardėsio“ kepyklos, atstovaujančios „Jorės“ prekės ženklą, marketingo ir asortimento direktorė Indrė Švelnytė.

Šiemet festivalio filmą kurianti komanda prisidėjo ir prie vaizdo siužetų kūrimo. Šie siužetai – tai būsimo filmo apie „Kaunas Jazz“ festivalį – dalis.

„Kiekvienais metais filmuodami festivalį bandome sugauti tą ore tvyrančią festivalio nuotaiką, kad filmas būtų ne tik dokumentuoti vaizdai, bet leistų vėl ir vėl pajusti tą nuostabią būseną. O Kaunas, patikėkite, tikrai žino ką reiškia „gyventi džiazo ritmu“. Todėl šiais metais filmo idėja ir pavadinimas skamba taip pat – „Paliesti garso“. Kiek kitaip nei visada, šiemet iš anksto buvo paruošti ir savotiški mūsų „prisilietimai“ prie dar tik prasidedančio festivalio – tai trumpi socialinių tinklų siužetai – kvietimai džiazuoti. Tai fragmentai iš koncertų ar tiesiog miesto, gyvenančio džiazo ritmu. O šių nedidelių anonsų tęsinį vėliau bus galima išvysti Kaunas Jazz 2018 filme“, – teigia vaizdo siužetų kūrėjų komandos atstovė Eglė Baltrėnienė.

Vaizdo siužetuose užfiksuoti ne tik džiazo koncertai, bet ir kasdienių Kauno gatvių gyvenimas: senamiestyje vaikštinėjantys žmonės, gatvės muzikantai, besišypsantys praeiviai – visai tai sujungiama džiazo muzikos, taip įprasminant miestiečių „džiazavimą“ kasdieniuose miesto fragmentuose.

„Džiazo muzika Kauno žmonėms tampa vis artimesne. Jos girdime daugiau, negu bet kada anksčiau – atsiranda įvairių šios muzikos renginių, ji grojama nedideliuose klubuose. Matyt, tai irgi turi įtakos miesto ir jo žmonių laisvėjimui. Visos šios idėjos atsispindi ir kviečiančiuose džiazuoti vaizdo siužetuose, o vėliau jas išvysime filme apie 2018 m. festivalį“, – džiaugiasi festivalio „Kaunas Jazz“ sumanytojas ir organizatorius Jonas Jučas.

Džiazo sostine tituluojamas Kaunas šiemet miestiečius ir miesto svečius į „Kaunas Jazz 2018“ nemokamų koncertų ir renginių ciklą kviečia jau 28 kartą. Viso festivalio metu džiazo gerbėjams bus pasiūlyta daugiau nei 20 nemokamų išskirtinių muzikinių projektų ir atlikėjų pasirodymų Kauno miesto erdvėse, kurios šiais metais, kaip niekad išskirtinės.

Daugiau informacijos www.kaunasjazz.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.