Garsūs atlikėjai koncertu pasveikins motinas

Gegužės 6 d. 18 valandą operos solistai Julija Karaliūnaitė ir Edgaras Davidovičius bei pianistė Birutė Asevičiūtė su dukra smuikininke Saule kviečia į koncertą, skirtą šeimai „Tau mama!“, kuris vyks koncertų salėje „White piano hall“. Koncerte bus kuriama šventinė nuotaika – dainuoti, groti ir šokti galės ne tik solistai, bet ir publika.

 „White piano hall“ rengiamas koncertas.<br>Rengėjų nuotr.
 „White piano hall“ rengiamas koncertas.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2018, 12:34 PM, atnaujinta May 5, 2018, 12:35 PM

Ruošiantis koncertui „Tau, mama!“, atlikėjai pasidalijo mintimis.

Julija Karaliūnaitė: „Mano mama yra mano didžiausia gerbėja ir „kritikė“, kurios nuomone galiu pasitikėti. Aš labai dėkinga savo mamai, kad mano lemtinguose apsisprendimuose ji mane palaikė, leido tobulėti. Pirma – kai nusprendžiau studijuoti matematikos doktorantūrą Vilniaus universitete, o ne eiti uždirbti pinigų, o kita – sprendimas studijuoti Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Kai būna sunku, mama visada pasiūlo kokią išeitį. 

Taip pat labai džiaugiuosi, kad mama nuo pat vaikystės ugdė mano darbštumą, meilę darbui. Ji yra labai muzikali, domisi kultūra – ypač opera. Mano mama kilusi iš Sibiro, ji pusiau sibirietė, pusiau totorė. Jos dėka man atsivėrė nepažinti kultūros klodai. Namuose turime didelę biblioteką, tad džiaugiuosi, kad literatūros klasikus galėjau skaityti originalo kalba.“

Edgaras Davidovičius: „Mano mama man yra vienas brangiausių žmonių ir aš ją labai stipriai myliu. Esu labai dėkingas, kad ji mane užaugino ir gerai išauklėjo. Išmokė būti geru, doru ir garbingu žmogumi. Mama man leido pasirinkti muzikanto kelią ir niekada manęs nebandė įtikinti, kad reikia pasirinkti „normalią“ profesiją, kaip kad dažnai būna šeimose. 

Mano muzikinis kelias prasidėjo maždaug nuo 14 gyvenimo metų ir tai buvo ne „Dainų dainelė“ ar mokyklos choras, bet roko, o vėliau ir metalo muzikos grupė. Tai taip pat neišgąsdino mano mamos ir ji dalyvaudavo mano koncertuose. Visada yra be galo džiugu matyti savo artimus žmones publikos pusėje ir galiu pasidžiaugti tuo, kad beveik visuose savo pasirodymuose aš galiu išvysti ne tik savo mamą, bet ir krikšto mamą.“

Birutė Asevičiūtė: „Mama – tai brangiausias turtas, siejantis mus su visata, iš kurios atkeliavome į žemę. Aišku, nereikėtų pamiršti ir tėčių, kurie kartais jaučiasi nuošalyje. Smagu, kad tėčiai taip pat turi savo dieną. Vis dar mokausi ir stengiuosi, kad kiekviena diena taptų motinos diena

Tačiau kasdienybės bėgime dažnai nespėjame pakankamai dėmesio ir laiko skirti savo patiems brangiausiems žmonėms. Pagimdžiusi dukrą Saulę, kuriai jau 13 metų, pajutau ypatingą ryšį su mama. Tik tada pavyko ją geriau suprasti, atsirado didelis dėkingumo jausmas. Svarbiausia, jį išmokti išreikšti. 

Koncerto „Tau, Mama“ idėja buvo ta, kad mamos kartu su vaikais, šeimomis susirinktų drauge ir nuostabių garsų pagalba trumpam pamirštų rūpesčius ir pasidžiaugtų. Programoje – gražiausi duetai iš operečių ir miuziklų, užburiančios dainos mamoms ir malonios staigmenos.“

Koncertas „Tau, Mama!” vyks gegužės 6 d., sekmadienį, 18 val., „White Piano Hall“ koncertų salėje Vilniuje (Kėdainių g. 8). Bilietus galima įsigyti visose „Tiketos“ kasose. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.