Maratonas – garsus pianistas nepakils nuo fortepijono visą dieną

Pirmąkart Klaipėdoje ir visoje Lietuvoje rengiamas kamerinės muzikos maratonas „Klasikos viražai“. Gegužės 12 d. netikėtoje vietoje – „Silberauto“ salone – klasikinė muzika skambės aštuonias valandas.

Ugningo temperamento pianistas A.Paley prikausto klausytojų dėmesį.
Ugningo temperamento pianistas A.Paley prikausto klausytojų dėmesį.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-12 11:23

Mintis surengti muzikos maratoną kilo pasaulyje pripažintam fortepijono virtuozui amerikiečiui Alexandrui Paley, kuris koncertuoja su žymiausiais Europos ir JAV orkestrais, kasmet surengia apie 80 koncertų.

1991 m. jis pradėjo rengti savo vardu pavadintą kamerinės muzikos festivalį Prancūzijoje. 1998 m. A.Paley įsteigė dar vieną festivalį Ričmonde, JAV.

Ugningo temperamento A.Paley visuomet prikausto klausytojų dėmesį.

Šį kartą fortepijono maestro Klaipėdoje žada priimti net sau netikėtą iššūkį – tądien jis pirmąkart gros net aštuonias valandas!

Klasikinės muzikos maratonui A.Paley ypač kruopščiai ir atsakingai parinko kūrinius, susijusius su jūra: Claude’o Debussy simfoninę poemą „Jūra“ (fortepijonui 4 rankoms), Franzo Schuberto fortepijoninį kvintetą A-dur op.114 („Upėtakių kvintetas“) ir kt.

Šioje unikalioje vienos dienos gurmaniškos muzikos šventėje kartu su A.Paley gros talentinga pianistė iš JAV Pei-Wen Chen, smuikininkas Raimondas Butvila, violončelininkas Mindaugas Bačkus, altininkė Ugnė Petrauskaitė ir kontrabosininkas iš Latvijos Guntis Kuolertas.

Maratono metu muzika susilies su tapyba.

Žinomas uostamiesčio dailininkas Simas Žaltauskas gyvai tapys 5 paveikslus pagal atliekamą Edvardo Griego, Wolfgango Amadeaus Mozarto, F.Shuberto, C.Debussy ir Sergejaus Rachmaninovo muziką, skambėsiančią maratono metu.

Maratono rengėjai nutarė išeiti iš įprastų koncertinių erdvių ir klasikinės muzikos gerbėjus pakviesti į „Silberauto“ saloną. Galbūt ši netikėta erdvė, kurioje akį traukia nauji įspūdingi automobiliai, privilios didesnį klaipėdiečių būrį ir netgi tuos, kurie dar tik pradeda pažinti klasiką. (LR)

Muzikos maratonas „Klasikos viražai“. Gegužės 12 d. nuo 12 val. „Silberauto“ salonas, Klaipėda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras