15-asis Tytuvėnų vasaros festivalis pakvies į gražiausias Šiaulių regiono koncertų erdves

Lygiai prieš penkiolika metų Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansamblyje nuskambėjo pirmieji Tarptautinio Tytuvėnų vasaros festivalio koncertai. Per šį laiką festivalis išaugo ir tapo didžiausiu profesionalaus muzikos meno reiškiniu Šiaulių krašte.

 Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansamblis.<br> Rengėjų nuotr.
 Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansamblis.<br> Rengėjų nuotr.
 Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansamblis.<br> Rengėjų nuotr.
 Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansamblis.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 7, 2018, 9:45 PM

Tytuvėnų vasaros festivalis žinomas daugelyje šalių, nes atlikėjai į vasaros koncertus atvyksta iš įvairių valstybių ir žemynų.

Į 15-ąjį festivalį meno vadovas Robertas Šervenikas pakvietė nemažai jau girdėtų atlikėjų, tai bus tarsi savotiška geriausių festivalio koncertų retrospektyva. Tokie įsimintini ankstesnių festivalio koncertų atlikėjai, kaip smuikininkai Maksimas Fedotovas (Rusija), Phillipe‘as Graffinas (Prancūzija), klarnetų kvartetas „Blattwerk“ (Vokietija), violončelininkai Tomas Collingwoodas (Didžioji Britanija) ir Mindaugas Bačkus (Lietuva), Marijos teatro (Sankt Peterburgas) dainininkė Nadežda Chadževa ne tik primins būtų koncertų emocijas, bet ir pasiūlys naujų muzikinių atradimų.

Šiemet festivalyje tradiciškai dalyvauja du klausytojų pamėgti Lietuvos orkestrai – Lietuvos kamerinis orkestras ir Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) simfoninis orkestras. Jie gros atidarymo ir uždarymo koncertuose.

Tačiau jubiliejinis festivalis pateikia ir naujų vardų. Artėjant Joninėms, Kelmės dvare kraują kaitins „Ispaniška naktis“ su gitarų ansambliu „Jacaras“; per Jonines Kurtuvėnuose pamatysime šešėlių teatro „Budrugana“ spektaklį, o liepos 1 d. Žagarės dvare klausysimės flamenko su džiazo prieskoniais, kurį atliks trio “Vertical”.

Valstybės – Mindaugo karūnavimo dieną – festivalis kviečia atvykti į Šeduvos bažnyčią, kur mūsų kaimynai iš Baltijos šalių Liene Andretta Kalnciema (vargonai, Latvija) ir Ka Bo Chanas (kontratenoras, Estija) padovanos publikai išskirtinį koncertą.

Festivalis puoselėja tradicijas, tad vieną koncertą kasmet skiria šviesios atminties kunigui, poetui, kolekcininkui Ričardui Mikutavičiui. Šiemet jo atminimui programą rengia Šiaulių valstybinis kamerinis choras “Polifonija”.

Pabaigos koncerte kartu su LNOBT orkestru dainuos tarptautinį pripažinimą pelniusi solistė Justina Gringytė, o visas festivalis pakvies į gražiausias Šiaulių regiono koncertų vietas: Kelmės, Žagarės, Baisogalos dvarus, į Šeduvos bažnyčią, Kurtuvėnų dvaro sodybą, o svarbiausia – į slėpiningąjį Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansamblį.

Festivalio pradžia – jau šį savaitgalį, birželio 10-ąją. Koncertuos smuikininkas M.Fedotovas ir Lietuvos kamerinis orkestras, diriguojamas R.Šerveniko. Programoje – Antonio Vivaldi ciklas „Keturi metų laikai“.

Daugiau informacijos www.tytuvenufestivalis.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.