Priekabiavimo skandalo lydimas Šarūnas Bartas drąsiai žengė raudonuoju kilimu

Trečiadienį vykusioje Sidabrinių gervių teikimo ceremonijoje pasirodė ir režisierius Šarūnas Bartas. Raudonuoju kilimu jis žengė su gyvenimo drauge smuikininke Lora Kmieliauskaite.

 Šarūnas Bartas ir Lora Kmieliauskaitė.<br> D.Umbraso nuotr.
 Šarūnas Bartas ir Lora Kmieliauskaitė.<br> D.Umbraso nuotr.
 Šarūnas Bartas ir Lora Kmieliauskaitė.<br> D.Umbraso nuotr.
 Šarūnas Bartas ir Lora Kmieliauskaitė.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-06-13 22:00, atnaujinta 2018-06-13 22:47

Nors prieš apdovanojimus buvo kilęs sąmyšis dėl Š.Barto įvertinimo, vis dėlto Sidabrinių gervių komisija nusprendė režisierių nominuoti net keturiose kategorijose.

Praėjusių metų lapkritį seksualinio skandalo epicentre atsidūręs Š.Bartas su savo filmu „Šerkšnas“ buvo įvertintas geriausio režisieriaus darbo bei geriausio metų ilgametražio vaidybinio kino filmo nominacijomis. Jis taip pat minimas ir geriausio metų antraplanio vaidmens ir metų geriausio aktoriaus vaidmens nominacijose – nominuoti aktoriai vaidino būtent jo kurtame filme.

Tiesa, Š.Barto seksualinio priekabiavimo skandalas teismo nepasiekė, o jis pats socialiniame tinkle „Facebook“ dviejų buvusių savo studenčių kaltinimus priekabiavimu atmetė.

„Atsakydamas visuomenei dėl man socialiniuose tinkluose „Facebook“ mestų kaltinimų, norėčiau pranešti, kad nesutinku su man mestais kaltinimais“, – tikino jis.

Režisierius tvirtino gerbiantis savo ir kitų žmonių privatumą, todėl neketinantis „gintis ar aiškintis socialiniuose tinkluose ar žiniasklaidoje“. Taip Š.Bartas kalbėjo aktorei Julijai Steponaitytei ir dailininkei Paulei Bocullaitei viešai pranešus apie galbūt netinkamą jo elgesį. J.Steponaitytė teigia tapusi seksualinio užpuolimo auka po aktorių atrankos studijoje, o P.Bocullaitė sakė nuo režisieriaus nukentėjusi jo sodyboje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.