Raganiukė kviečia vaikus ir jų tėvelius į 25-ąjį sezoną

„Raganiukės teatras” jau skaičiuoja savo 25-uosius metus Lietuvoje ir džiugina tiek mažus, tiek didelius vaikus. Teatras visus metus rodo spektaklius skirtinguose Lietuvos kampeliuose ir užsienio šalyse, kasmet parodydamas po kelias vertingiausių pasaulio autorių inscenizacijas. 

„Raganiukės teatro“ spektaklis.<br>Rengėjų nuotr.
„Raganiukės teatro“ spektaklis.<br>Rengėjų nuotr.
„Raganiukės teatro“ spektaklis.<br>Rengėjų nuotr.
„Raganiukės teatro“ spektaklis.<br>Rengėjų nuotr.
„Raganiukės teatro“ spektaklis.<br>Rengėjų nuotr.
„Raganiukės teatro“ spektaklis.<br>Rengėjų nuotr.
„Raganiukės teatro“ spektaklis.<br>Rengėjų nuotr.
„Raganiukės teatro“ spektaklis.<br>Rengėjų nuotr.
„Raganiukės teatro“ spektaklis.<br>Rengėjų nuotr.
„Raganiukės teatro“ spektaklis.<br>Rengėjų nuotr.
„Raganiukės teatro“ spektaklis.<br>Rengėjų nuotr.
„Raganiukės teatro“ spektaklis.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jul 25, 2018, 11:48 PM

Raganiukė jau pristatė Lietuvos vaikams rašytojo O.Wilde'o, F. Baumo kūrybą, J.Ivanauskaitės paliktą dovaną vaikams – pasaką apie meilę vienam artimiausiam, tačiau dažnai nepastebimam draugui – gamtai.

Kiekvienais metais teatro kūrybinė trupė pristato senus gerus draugus – vaikų klasiką papildančius vaikų kultūrai aktualius kūrinius, taip pat teatro scenoje pasirodo ir klasikų Ch.Perrault, brolių Grimmų, C.Collodi rašytos gerai žinomos stebuklingos pasakos. 

Prieš du su puse dešimtmečio metų Vilniuje įsikūrusio „Raganiukės teatro“ kūrybinę komandą vienija kūrybingas požiūris į vaikų kultūrą. Kiekvienas vaikas „Raganiukės teatro“ kūrėjams yra asmenybė, o teatras – tai erdvė, išlaisvinanti vaiko kūrybines galias, padedanti jam tvirčiau skleisti ir formuoti žvilgsnį į save ir pasaulį. 

Šio teatro vaikams kūrybinę energiją, jos kryptį lemia pasiryžimas pristatyti kuo daugiau išliekamosios vertės turinčių kūrinių – tai nemirtinga, kiekvieno žmogaus gyvenime pėdsaką palikusi ir kaip graži svajonė karta iš kartos perduodama klasika.

Kartu su vaikų tėvams pažįstamais vaikystės pasakų personažais (Ch.Perrault „Miegančioji gražuolė“, A.Lindgren „Karlsonas ir Mažylis“) yra kuriama betarpiško pokalbio tarp vaikų ir tėvų erdvė, o laisvę šviežiems kūrybiniams potėpiams suteikia naujos dramaturgijos vaikams paieškos ir jos pristatymas vaikams skirtoje teatro meno erdvėje. 

„Raganiukės teatre“ yra statomi Lietuvos vaikų teatro sceną naujai paliečiantys pasauliniai ir išskirtinai lietuviški kūriniai. Tai O. Wilde'o „Princesė ir Nykštukas“, R. Dahlio „Matilda“.

Fantazijų ir išminties pasaulis persipina šiose vaikams skirtose inscenizacijose – jos yra nesuterštos į realybę besiveržiančios pilkumos, bet atskleidžia joje ypač ryškiai jautria ir laisva vaiko siela matomų pavienių spalvų atspalvius, atveria vaiko kūrybines galias ir kartu semiasi iš jo paties šviežio žvilgsnio į pasaulį. 

Kurdama meno erdvę vaikams „Raganiukės teatro“ kūrybinė teatro trupė siekia, kad vaikas ne tik matytų, girdėtų teatro scenos kūrinyje prabylantį pasaulį, bet ir pats jį palytėtų. Dėl šios priežasties, „Raganiukės teatras“ pristato naują spektaklių vaikams formą – edukaciniai interaktyvūs spektakliai, kuriuose vaikai susipažįsta su  teatro menu iš arčiau. 

Švęsdama artėjantį 25-ąjį jubiliejų, Raganiukė pristato edukacinę programą „Raudonkepuraitė ir Vilkas”, kuri padės suprasti kas yra teatras, kaip jis kuriamas ir kokie tie teatro užkulisiai. Žiūrovai ir aktoriai klasikinę pasaką apie mergaitę ir jos kelionę per mišką pas močiutę kurs kartu dalyvaudami spektaklyje. 

Šiais metais Raganiukės teatras pradeda savo 25-tąjį – jubiliejinį sezoną su keliomis premjeromis, tai „Meškutis Rikiki ieško draugo“ – naujos formos spektaklis, kuriame naudojami klounados elementai, vaikai skatinami vieni su kitais draugauti bei mokėti dalintis, taip pat dar viena premjera – „Katino Finduso staigmena“, ši istorija primena vaikams ir jų tėveliams apie tai, kaip yra svarbu turėti draugą ir skaityti knygas, kad turėtume žinių. 

Teatras taip pat rodys spektaklius iš ciklo „Geriausi pasaulio rašytojai vaikams“, kurie sukurti pagal klasikų ir šiuolaikinių rašytojų kūrinius, tarp jų Ch.Perrault „Miegančioji gražuolė“, A.Lindgren „Karlsonas ir Mažylis“, V.Pietario „Katinėlis ir Gaidelis“ ir dar daug kitų. 

Didžiausiu naujojo sezono siurprizu turėtų tapti ir pačios Raganiukės nuotykiai, pagal O. Proislerio knygą, perkelti į didžiąją sceną. Juk Raganiukė – tai teatro talismanas, ją pažįsta daugelis vaikų, su ja vaikai praleido ne vieną gražų vakarą, šventę, bendravo teatre, o dabar jie galės pamatyti kaip ji mokosi burti bei ką reikia daryti, kad piktos raganos taptų geromis. Ir, kaip ir kasmet, šį sezoną žiūrovų laukia kalėdiniai muzikiniai Raganiukės teatro spektakliai – renginiai, kurie turėtų tapti kalėdiniu siurprizu vaikams! 

Iš tokios gausybės sunku pasirinkti, o juk ir pamatyti norisi kuo daugiau, todėl Raganiukės teatro abonementas – tai puiki išeitis teatrą mylintiems vaikams ir skubantiems pro šalį tėveliams. Taip pat dar viena gera žinia žiūrovams – 25-mečio proga Raganiukės teatras išleidžia specialų šeimos bilietą, su kuriuo visa gausi šeima turės galimybę atvykti į teatro spektaklius perpus pigiau ir kartu praleisti laiką. 

Taip pat visus norinčius vaidinti ir prisidėti prie teatro meno kūrimo vaikus, Raganiukės teatras kviečia į Mažąją teatro akademiją, kurioje gali vaidinti gali bet kuris vaikas, norintis studijuoti teatrinį meną, o galutinį rezultatą – spektaklį, galės pamatyti ne tik tėveliai, bet ir žiūrovai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.