Jubiliejiniame Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro sezone – koncertas su Merūnu Vitulskiu

Jubiliejinis 30-asis Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro sezonas stebins įspūdingais koncertais. Lapkričio 9 d. tenoras Merūnas Vitulskis kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu meno vadovo ir vyr. dirigento Gintaro Rinkevičiaus, Vilniaus kongresų rūmų scenoje atliks italų operos šedevrus. Koncerte klausytojai taip pat galės gėrėtis ir lietuvišku simfoninės muzikos perlu – M. K. Čiurlionio simfonine poema „Jūra“.

M.Vitulskis.<br>Rengėjų nuotr.
M.Vitulskis.<br>Rengėjų nuotr.
LVSO diriguoja G.Rinkevičius.<br>D.Matvejevo nuotr.
LVSO diriguoja G.Rinkevičius.<br>D.Matvejevo nuotr.
LVSO diriguoja G.Rinkevičius.<br>D.Matvejevo nuotr.
LVSO diriguoja G.Rinkevičius.<br>D.Matvejevo nuotr.
M.Vitulskis.<br>Rengėjų nuotr.
M.Vitulskis.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 1, 2018, 11:57 AM

„Merūnas yra aukščiausios klasės vokalo profesionalas“, – yra sakęs prof. Virgilijus Noreika. Šiandien tuo neabejoja niekas – tenoras Merūnas Vitulskis yra vertinamas klasikos profesionalų, laukiamas garsiuose Europos operos teatruose ir už savo nuoširdumą, šilumą ir charizmą be galo mylimas publikos. 

„Tenorų, kurie dainuoja taip gražiai, yra reta. Merūnas – labai talentingas, gamtos ir Dievo apdovanotas žmogus, todėl tikrai tikiu, kad jį lydės šlovė“, – įsitikinęs maestro Gintaras Rinkevičius. Lapkričio 9 d. Merūnas kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu savo meno vadovo ir vyr. dirigento G. Rinkevičiaus, Vilniaus kongresų rūmuose atliks žymiausių italų operos meistrų Gaetano Donizetti (1797–1848), Ruggero Leoncavallo (1857–1919) ir Giacomo Puccini (1858–1924) operų arijas. 

Koncertą taip pat papuoš Lietuvos valstybino simfoninio orkestro atliekama vieno garsiausių lietuvių kompozitorių Mikalojaus Konstantino Čiurlionio (1875–1911) simfoninė poema „Jūra“. 

„Norėčiau sudėti simfoniją iš bangų ošimo, iš šimtametės girios paslaptingos kalbos, iš žvaigždžių mirksėjimo, iš mūsų dainelių ir mano bekraščio ilgesio“, – rašė M. K. Čiurlionis. 1907 m. parašytas kūrinys kritikų vertinamas ne tik kaip monumentalus gamtos paveikslas, bet ir kaip sudėtingas dvasinių išgyvenimų pasaulis, gili žmogiškosios būties filosofija. „Galinga jūra. Didi, beribė, neišmatuota. 

Visas dangus apgaubia savo mėlyne tavo bangas, o tu, didybės pilna, alsuoji tyliai ir ramiai, nes žinai, kad nėra ribų tavo galiai, tavo didybei, tavo būtis begalinė. Didi, galinga, puiki jūra! Naktį į tave žiūri pusė pasaulio, tolimos saulės tavo gelmėse skandina savo mirkčiojantį, paslaptingą, mieguistą žvilgsnį, o tu, amžinoji milžinų karaliene, alsuoji ramiai ir tyliai, nes žinai, jog tu viena esi ir niekas tau ne vadovas...“ (M. K. Čiurlionis)

Tenoro Merūno Vitulskio ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertas „Merūnas: itališkų operų perlai“ įvyks lapkričio 9 d. 19 val. Vilniaus kongresų rūmuose. Bilietų galite įsigyti „Tiketos“, „Teatrai.lt“ ir Vilniaus kongresų rūmų kasose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.