Nuo flamenko iki meilės — tik žingsnis!

Kartą gyveno Argentinoje Etcheverry. Ir buvo jų šeimoje du sūnūs  – vieno vardas Martinas, kito – biblinis vardas Ezequielas. Abu jie aistringai domėjosi muzika. O ką reiškia domėtis muzika Argentinoje, kur, atrodo, pats oras pripildytas jeigu ne miesto tango, tai bent jau provincialių forro? Jūs supratote teisingai: abu vaikinai į rankas paėmė gitaras.

Roko flamenko karaliai M. ir E.Etcheverry pirmą kartą koncertuos Lietuvoje.
Roko flamenko karaliai M. ir E.Etcheverry pirmą kartą koncertuos Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2018, 2:08 PM, atnaujinta Sep 21, 2018, 5:30 PM

Jie garbino Ingvi Malmsteeną ir Eddie Van Haleną; jų mylimiausia grupė – „Iron Maiden“. Jų svajonė buvo sukurti nuosavą grupę, kuri turėjo išsiskirti bendrame fone dėl dar vieno brolių įkvėpimo šaltinio  – didžiojo flamenko gitaristo Pako de Lucios. Būtent tokia intencija 2001 metais jie išvyko į JAV, į Los Andželą.

Toliau prasideda beveik chrestomatinė istorija. Martino ir Ezequielo gyvenimas pasidalijo į dvi dalis. Vienoje jie dirbo metalo roko stiliumi, kitoje duetu grojo miesto gatvėse, kad tiesiog užsidirbtų pragyvenimui. Ir šioje gatvės muzikoje susipindavo flamenkas, metalinis šredlingas ir klasikiniai Isaaco Albenizo pasažai, visa tai pavirsdavo nuostabiu ir jaudinamu mišiniu, kurį pelnytai įvertindavo Los Andželo gyventojai ir Angelų miesto svečiai. Taip atsirado projektas „Seis cuerdas“ – „Šešios stygos“.

Metalo gamyba broliams Etcheverry nelabai sekėsi, tačiau jų pasirodymus miesto gatvėse lydėdavo tik „Bravo!”. Kartą tarp tų, kurie plojo broliams, atsidūrė „Iron Maiden“ gitaristai Janickas Gersas ir Adrianas Smithas. Jie negalėjo neįvertinti to, ką pamatė, ir po pasirodymo priėjo prie muzikantų.

„Mes susidraugavome,  – prisimena М.Etcheverry, – ir nuo to laiko, atvykę į Los Andželą , jie visada ateidavo į mūsų koncertus, kviesdavo mus į savo – ne tik į salę, bet ir į sceną. Ir kartą Janickas tarė mums: „Pamirškite metalo grupę, jūs turite kai ką savita!“.

J.Gerso žodžiai įkrito į paruoštą dirvą: Маrtinas ir Ezequielas jau seniai apie tai galvojo. Ir nuo 2006-ųjų galutinai pasirinko „Seis cuerdas“.

Į jų koncertus ateina pasiutę jaunuoliai su metalu puoštais odiniais drabužiais ir žmonės paprastais apdarais su vaikais; kai kas ieško jų muzikoje greičio pasažų, kai kas siūbuoja jų ritmu, kai kas dainuoja jų melodijas – viso to „Seis cuerdas“ turi per akis.

Jie dalijosi scena su Тоmmy Emmanueliu ir Jennifer Batten, Alu Di Meola ir Johnu McLaughlinu; jie koncertavo Europos festivaliuose ir išleido šešis albumus (septintasis, kuris kaip tik ir pavadintas „Septimo“, išėjo ką tik). Bet štai Lietuvoje „Seis cuerdas“ niekada nesilankė.

Tačiau žvaigždės danguje išsirikiavo laimingai: būtent į šią rudens turnė įtrauktas dabartinis koncertas Vilniuje! Spalio 2-ąją М. ir E.Etcheverry pasirodys vienoje geriausių ir jaukiausių kamerinių sostinės scenų pačioje senamiesčio širdyje – „White Piano Hall“, kurioje telpa 160 žmonių.

Šios galimybės negalima praleisti. Nuodėmė nepamatyti, kaip prieš jus įvyksta tai, ką prieš keletą dešimtmečių aprašė Federicas Garcia Lorca savo eilėse, kurios, tarp kitko, taip ir vadinasi – „Las seis cuerdas“ – „Šešios stygos“.

Gitara

mus privers

apverkti mūsų lūkesčius.

Žuvusiųjų aimanos

atvers sielos gelmes.

Kaip vaiduoklių tarantulas,

ji pins voratinklį,

kad išgaudytų visus dusulius, k

kurie mediniame pilve

juda ir stingsta.

(Iš ispanų kalbos vertė N.Samp)

Roko flamenko karalių M. ir E.Etcheverry koncertas „Seis cuerdas“. Spalio 2 d. 19 val. „White Piano Hall“ (Kėdainių g. 8, Vilnius.). Bilietus platina Bilietai.lt. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.