Pianistas Andrejus Gavrilovas su muzika gyvena be įsipareigojimų

Spalio 21 diena „Vaidilos“ teatre ypatinga – koncertą čia surengs garsus pianistas, legendinis Andrejus Gavrilovas. Didžiąją savo gyvenimo dalį pianinu grojantis A. Gavrilovas teigia, kad muzika – idealaus gyvenimo forma: „Gyvenu su muzika be įsipareigojimų. Tikrai negalėčiau pasakyti, kokią žinutę siunčiu klausytojams atlikdamas kūrinius. Muzika man – pasaulis, kuriuo turiu dalintis ir kuriame noriu gyventi“.

 Pianistas Andrejus Gavrilovas.<br> Organizatorių nuotr.
 Pianistas Andrejus Gavrilovas.<br> Organizatorių nuotr.
 Pianistas Andrejus Gavrilovas.<br> Organizatorių nuotr.
 Pianistas Andrejus Gavrilovas.<br> Organizatorių nuotr.
 Pianistas Andrejus Gavrilovas.<br> Organizatorių nuotr.
 Pianistas Andrejus Gavrilovas.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Reda Barkauskaitė

Oct 17, 2018, 11:51 AM, atnaujinta Oct 17, 2018, 12:07 PM

Andrejus Gavrilovas gimė 1955 m. menininkų šeimoje, Maskvoje. 1973 m. A. Gavrilovas baigė Maskvos konservatorijos Centrinę muzikos mokyklą. Tais pačiais metais įstojo į Maskvos konservatoriją. 1974 m., sulaukęs aštuoniolikos, A. Gavrilovas laimėjo pirmąją vietą tarptautiniame P. Čaikovskio konkurse, o tais pačiais metais įvyko jo pergalingas tarptautinis debiutas Zalcburgo festivalyje. Vėliau jo unikalią tarptautinę karjerą lydėjo pasirodymai su žymiausiais pasaulio orkestrais.

„Kiek save pamenu, visuomet norėjau būti šalia muzikos, taip pat būti matomu, dirbti žmonėms. Šią misiją tęsiu iki šiol. O pripažinimas, jeigu atvirai, man visiškai nieko nereiškia. Tai nėra svarbu.“ Nepaisant to, 1980 m. A. Gavrilovas jau buvo koncertavęs visuose pagrindiniuose pasaulio kultūros centruose. Nuo 1976 iki 1990 m. A. Gavrilovas buvo išskirtinis EMI menininkas, laimėjęs keletą tarptautinių apdovanojimų.

Andrejus Gavrilovas išsiskiria ne tik savo neblėstančiu talentu, bet gyvenimo būdu, giliu supratimu apie gyvenimą. Nuo 1994 m. iki 2001 m. atlikėjas beveik visiškai nerengė viešų koncertų. Šios septynerius metus trukusios pertraukos metu A. Gavrilovas studijavo filosofiją ir religiją, kad pasisemtų naujų idėjų ir atrastų kitokį požiūrį į muziką. „Pajutau, jog pastovus grojimas nuo ankstyvos vaikystės neatskleidė manęs kaip žmogaus. Norėjau kažko daugiau. Tokia buvo pagrindinė pertraukos priežastis. Tikėjausi grįžti į sceną, bet tiksliai nežinojau, kada tai bus. Turėjau tai pajausti.“

2001 m. pianistas po 16 metų pergalingai grįžo į Rusiją ir Maskvos konservatorijoje per vieną vakarą atliko net keturis koncertus fortepijonui. Nuo tada jis ėmė vis dažniau reguliariai koncertuoti visame pasaulyje, sulaukdamas dar didesnės sėkmės nei bet kada anksčiau.

Tiesa, pianisto gyvenime didelis vaidmuo tenka ne tik muzikai. A. Gavrilovas parašė ir išleido tris knygas. „Mano manymu, šis pasaulis turi tris komunikavimo ir bendro supratimo apie viską kalbas – muzikinę, matematinę ir literatūrinę kalbą. Tad parašytos knygos yra tik dar viena kalba, kuria išreiškiu savo mintis ir perduodu žmonėms.“

Gavrilovas yra numatęs išleisti daugelį kompaktinių plokštelių ir DVD įrašų, į kuriuos pateks J. S. Bacho, F. Šopeno, F. Listo, R. Šumano ir kitų kompozitorių kūriniai (pastarieji tokie įrašai buvo padaryti 1993 m.). Ateityje numatyti pianisto pasirodymai visame pasaulyje, įskaitant didžiąsias šalis.

Spalio 21 d. pianistas Andrejus Gavrilovas pirmą kartą koncertuos Lietuvoje. „Vaidilos klasikos“ scenoje bus atliekama išskirtinė solo programa, pakerėsianti kiekvieną fortepijono garsų mylėtoją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.