Jazzu „Vaidilos klasika” scenoje atskleis savo muzikines šaknis

Lapkričio 29 d. „Vaidilos klasika“ scenoje – išskirtinis vakaras su Jazzu, klausytojams sukursiantis pakilią nuotaiką, paliesiantis jausmus ir užbursiantis nuostabia muzika. Savitą Justės Arlauskaitės-Jazzu balsą papildys choro „VIVA“ merginos bei virtuoziškos violončelės ir fortepijono variacijos.

 J.Arlauskaitė-Jazzu.<br>V.Černiausko  nuotr.
 J.Arlauskaitė-Jazzu.<br>V.Černiausko  nuotr.
 Choras „VIVA“. <br> Organizatorių nuotr.
 Choras „VIVA“. <br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Reda Barkauskaitė

Nov 19, 2018, 1:52 PM, atnaujinta Nov 20, 2018, 10:56 AM

Pasak choro „VIVA” meno vadovės ir dirigentės Vilijos Mažintaitės, kiekvienas koncertas su Jazzu džiugina tiek choro merginas, tiek ją pačią. „Su Juste esame giminingos sielos. Nuo pat pirmo susitikimo buvo aišku, kad kalbame ta pačia muzikine kalba ir siekiame to paties rezultato. Drąsiai galiu pasakyti, kad scenoje išties esame kartu. Galbūt tam įtakos turi tai, kad mes - kūrėjos.”

Bendro unikalaus jungtinio Jazzu ir „VIVA” projekto pradžia buvo sklandi ir šilta. „Kai susipažinome, Justė ieškojo naujo skambesio su choru. Pradėjome kalbėtis apie galutinį rezultatą ir supratome, jog tai turi būti Jazzu ir „VIVA”. Labai malonu būti vienoje scenoje su viena geriausių Lietuvos atlikėjų, o dar su tokia, kuri yra nuoširdi – tai labai jaučiasi jos kūryboje. Chorui „VIVA“ tai buvo naujas iššūkis, bet tiek aš, tiek choro merginos jų nebijome. Netgi atvirkščiai - mėgaujamės kiekviena akimirka scenoje su Jazzu.”

Atlikėja J.Arlauskaitė-Jazzu žada nepamirštamą vakarą „Vaidilos” teatre ir išskirtinę programą. „Su „VIVA„ koncertuojame ne pirmą kartą, tačiau pirmą - tokia sudėtimi: aš, choras, violončelininkas M.Sakavičius ir pianistas K.Pavalkis, drauge su manimi nuėjęs ilgą muzikinį kelią. Skambės dainų miksas - nuo seniausių mano parašytų ir žmonių pamėgtų dainų iki dar negirdėtų kūrinių ir džiazo klasikos. Pažadu išskirtinį vakarą su mano mėgstamiausiais instrumentais, kuriame viskas skambės didingai, bet nuoširdžiai.”

Justė atviravo, kad savo muzika kalbėti apie itin asmeninius dalykus mažose erdvėse smagu – tai suskamba kaip išpažintis artimam. „Visi koncertai man vienodai svarbūs, tačiau emociškai jie dažnai būna skirtingi. Tai priklauso nuo daugybės dalykų, vienas jų - koncertų salė. Klasikiniam artimas skambesys lapkričio 29-ąją Vaidilos rūmų erdvėse puikiai atskleis mano muzikines šaknis.“

 

 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance