Tango ambasadorius kviečia Meilės dieną nerti į aistros sūkurį

Vasario 14 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje įvyks išskirtinis tango muzikos koncertas – tango muziką į Lietuvą atvežęs Eduardo Gimenezas ir ansamblis „4 tango“ su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru atliks rinktinius argentiniečių kompozitoriaus Astoro Piazzollos kūrinius. Koncertą diriguos orkestro vyr. dirigentas ir meno vadovas Modestas Barkauskas.

 E.Gimenezas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 E.Gimenezas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Ansamblis „4 tango“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Ansamblis „4 tango“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Šv. Kristoforo kamerinis orkestras ir M.Barkauskas.<br> R.Šeškaičio nuotr.
 Šv. Kristoforo kamerinis orkestras ir M.Barkauskas.<br> R.Šeškaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-02-12 14:19

Vieną vienintelį kartą Šv. Kristoforo kamerinis orkestras su E.Gimenezu ir ansambliu „4 tango“ buvo susitikę 2006 metais. „Tai buvo tobulas harmoningos meilės iš pirmo žvilgsnio pavyzdys“ – sakė solistas. Nenuostabu, kad prabėgus daugeliui metų nuspręsta vėl surengti meilės ir aistros koncertą drauge, šįkart su atsinaujinusiu Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, diriguojamu naujojo maestro.

Kaip ir anuomet, tango Lietuvoje tebėra mėgstama laisvalaikio pramoga – jau dvidešimtmetį gyvuojančioje Tango akademijoje poros noriai mokosi šio subtilaus ir aistringo šokio, o tango muzikos koncertai su malonumu lankomi melomanų.

Artėjantis koncertas bus ypatingas jau vien dėl tango profesionalams antrinsiančio Šv. Kristoforo kamerinio orkestro, kuris garsėja savo ypatingu skambesio sodrumu ir susigrojimu. Garsus temperamentingas Gruzijos kompozitorius ir dirigentas Vachtangas Kachidzė apie orkestrą yra atsiliepęs šitaip: „Jūsų susigrojimo sinchronizacija stebina, muzikinė raiška – puiki. Esu sužavėtas kiekvienu jūsų muzikantu – kiekvienas yra puikus atlikėjas, o Modestas Barkauskas – žmogus, iš kurio vidaus sklinda muzika. Tai labai retas reiškinys.“

Simboliška, kad šįkart, koncertas taps ir savotišku kolektyvų gyvavimo patirties ir istorijos apibendrinimu: kaip tik dabar ansamblis „4 tango“ ir E.Gimenezo Tango akademija švenčia 20-metį, o Šv.Kristoforo kamerinis orkestras jau tuoj minės savo 25-ąjį gimtadienį.

Koncerte skambės rinktiniai A.Piazzollos kūriniai, kuriuos solo atliks pats E.Gimenezas. Šis lietuvių pamėgtas šokėjas ir dainininkas visada pakeri žiūrovus ir klausytojus ne tik savo charizma, bet ir ypatingu, sodriu, „velvetiniu“ balso tembru.

Kilęs iš Urugvajaus, gyvenęs Argentinoje (priminsime, kad tango gimė būtent Argentinoje ir Urugvajuje), mokęsis vokalo Lietuvoje, nuolat tobulinęs tango šokio įgūdžius pas geriausius šio šokio profesionalus atlikėjas šiame žanre jaučiasi tarsi žuvis vandenyje, o su ansamblio „4 tango“ artistais supranta vieni kitus be žodžių – tai 20 metų bendradarbiavimo ir kelionių drauge rezultatas.

Koncerte pasirodysiantis ansamblis „4 tango“ – tai kvartetas, kuriame muzikuoja akordeonistė Kristina Žebrauskaitė, altininkė Birutė Bagdonienė, kontrabosininkas Donatas Bagurskas ir pianistas Feliksas Zakrevskis.

Tai vienintelis ansamblis Lietuvoje, jau 20 metų populiarinantis tango, tad nepriekaištingai jį atliekantis. „Ši muzika mus veža, užburia, priverčia dažniau kvėpuoti, atsiriboti nuo viso pasaulio ir mėgautis pagauta emocija. Gera daryti tai, ką iš tiesų mėgsti!“ – pasakojo akordeonistė K.Žebrauskaitė.

Bilietus į šį meilės dienos koncertą platina bilietai.lt.

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.