Placido Domingo Vasario 16-ąją Kaune koncertuos su Violeta Urmana ir kitomis žvaigždėmis

Placido Domingo koncerto Kaune svečiai: Ana Maria Martinez, Violeta Urmana ir Jordi Bernacer

 Vasario 16-osios koncerte Placido Domingo sceną dalinsis su Violeta Urmana.<br> Organizatorių nuotr.
 Vasario 16-osios koncerte Placido Domingo sceną dalinsis su Violeta Urmana.<br> Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Operos primadona Violeta Urmana.<br> Organizatorių nuotr.
 Operos primadona Violeta Urmana.<br> Organizatorių nuotr.
  „Grammy“ apdovanojimu įvertintas sopranas Ana Maria Martinez.<br> Organizatorių nuotr.
  „Grammy“ apdovanojimu įvertintas sopranas Ana Maria Martinez.<br> Organizatorių nuotr.
 Žinomas Ispanijos dirigentas Jordi Bernacer.<br> Organizatorių nuotr.
 Žinomas Ispanijos dirigentas Jordi Bernacer.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 14, 2019, 11:29 AM, atnaujinta Feb 14, 2019, 12:11 PM

Jau šį šeštadienį pirmąkart Lietuvoje koncertuosiantis operos karalius Placido Domingo patvirtino, kad scenoje kartu su juo žiūrovai matys garsias operos žvaigždes – „Grammy“ apdovanojimu įvertintą sopraną Ana Maria Martinez, Lietuvos operos primadoną Violeta Urmaną ir žinomą Ispanijos dirigentą Jordi Bernacer. Ypatingas Placido Domingo koncertas su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru vasario 16-ąją įvyks „Žalgirio“ arenoje Kaune.

Placido Domingo „Italia, ti amo“: 

„Grammy“ apdovanojimais įvertintas sopranas Ana Maria Martinez

Puerto Rike gimusi Ana Maria Martinez yra pirmoji operos ledi. Vienas geriausių sopranų pasaulyje sėkmingą tarptautinę karjerą tęsia jau daugelį metų ir dažnai koncertuoja pačiose garsiausiose operos salėse.

Sezonas po sezono, Ana Maria Martinez publiką žavi įspūdingomis rolėmis, stebinančiais debiutais ir puikiais įrašais. Įtakingas leidinys „Opera News“ neseniai apie dainininkę rašė: „sopranas sugrįžo į aukso amžių. Jos balso diapazonas yra nepakartojamas ir įspūdingas ne tik ramybės akimirkomis, bet ir tada, kai girdime jį skambant pilna jėga“.

Lietuvos operos primadona Violeta Urmana

Pasaulinio garso operos solistės ir tikros Lietuvos operos primadonos Violetos Urmanavičiūtės-Urmanos repertuaras labai platus. Niujorke, Milane, Miunchene ir daugelio kitų garsiausių teatrų scenose dainuojanti solistė koncertuoja su garsiausiais pasaulio bei Lietuvos dirigentais.

Pasak dirigento Riccardo Muti, Violeta Urmana – „labai aukšto lygio dainininkė, šiuo metu, ko gero, gražiausias mecosopranas pasaulyje. Tokie balsai kaip jos – išimtis. Violetos Urmanos vokalinės galimybės labai didelės.

Jos diapazonas išties labai platus, ypač – viršutiniojo registro. Kai kalbame apie jos dainavimą, kalbame jau ne apie meco ar sopraną, o apie nepaprasto grožio ir galimybių balsą, dainuojant tiek aukštais, tiek žemais registrais, ir apie nepaprastą dainininkės talentą“.

Talentingasis dirigentas Jordi Bernacer

Žinomas Ispanijos dirigentas Jordi Bernacer nuo 2015 m. vadovauja garsiam San Francisko operos orkestrui. Būsimoji dirigavimo žvaigždė studijavo Valensijos konservatorijoje ir Vienos muzikos universitete. 1997 m. jis laimėjo prestižinį „Verein Wiener Musikseminar“ apdovanojimą.

Jordi Bernacer šiandien yra vienas iš daugiausiai dirbančių dirigentų, bendradarbiaujantis su pačiais garsiausiais orkestrais ir chorais, dažnai kviečiamas koncertuoti žymiausiose pasaulio muzikos salėse.

Operos karalius Placido Domingo

Plácido Domingo visų pirma yra operos dainininkas, solo koncertuose atliekantis operos arijas ir geriausius Vienos operečių, Brodvėjaus klasikinių pastatymų ir tradicinės ispaniškos sarsuelos kūrinius. Ypač gausioje ir įvairioje programoje netrūksta pačių žinomiausių klasikinės muzikos brangakmenių, kuriuos per savo ilgametę karjerą solistas yra atlikęs ne vieną tūkstantį kartų.

Plácido Domingo, kurio talentas yra įvertintas net 12 „Grammy“ ir 2 „Emmy“ apdovanojimais, gimė 1941 m. sausio 21 d. Madrido priemiestyje (Ispanija).

Vadovavęs geriausiems pasaulio orkestrams ir įkūnijęs net 149 skirtingus operos vaidmenis, P. Domingo augo labai muzikalioje šeimoje. Jo tėvas, Plácido Domingo vyresnysis, buvo iš Saragosos kilęs operos baritonas, o motina, Pepita Embil, buvo tradicinės ispaniškos sarsuelos žvaigždė.

Daugiau nei 3900 pasirodymų

Plácido Domingo yra pasaulinį pripažinimą pelnęs ir daugybe talentų apdovanotas artistas. P. Domingo, kritikų vadinamas geriausiu ir įtakingiausiu dainuojančiu aktoriumi operos istorijoje, taip pat yra talentingas dirigentas ir vienas iš geriausių operos vadovų, besirūpinantis „Los Angeles Opera“ namais.

P. Domingo per savo įspūdingą ir ilgą karjerą įrašė daugiau nei 100 albumų su operomis, arijų rinkiniais ir duetais. Artistas nusifilmavo daugiau nei 50 muzikos vaizdo klipų ir trijuose operos filmuose „Carmen“, „La Traviata“ ir „Otello“.

1990 m. P. Domingo, kartu su kolegomis José Carreras ir Luciano Pavarotti subūrė „Three Tenors“ kolektyvą, kurio koncertinės gastrolės sulaukė neregėto populiarumo visame pasaulyje.

Daugiau nei 3900 kartų operos scenose koncertavusio P. Domingo pasirodymą Romoje 2010 m. per televiziją matė daugiau nei 1 milijardas žiūrovų iš 117 pasaulio šalių. 2017-2018 m. sezoną P. Domingo koncertuoja garsiuosiuose Brodvėjaus operos rūmuose „Metropolitan Opera“ Niujorke.

Neprilygstamas dirigentas ir naujų talentų ieškotojas

P. Domingo yra ne tik operos solistas, bet ir puikus dirigentas ir naujų operos talentų globėjas. Kaip orkestro vadovas, jis sukūrė per 500 operos pasirodymų ir simfoninių koncertų.

Kaip operos solistas ir kaip orkestro dirigentas, P. Domingo reguliariai koncertuoja Milano „La Scala“, Vienos operos, Londono „Covent Garden“, Paryžiaus „Bastille Opera“, San Francisko operoje, Čikagos „Lyric Opera“, Vašingtono „National Opera“, Los Andželo operoje, Barselonos „Liceu“, Buenos Aires „Colon“, Madrido „Real“ ir daugelio kitų svarbiausių operos rūmų scenose.

P. Domingo nuopelnai yra įvertinti aukščiausiais apdovanojimais Jungtinėse Amerikos Valstijose, Prancūzijoje, D. Britanijoje ir daugelyje kitų šalių. Artistui išskirtinius apdovanojimus taip pat įteikė Oksfordo ir Niujorko universitetai, taip pagerbdami jo svarbą muzikai ir menui.

2009 m. Švedijos karalius Carl Gustaf operos žvaigždei įteikė pirmąjį „Birgit Nilsoon Price“ apdovanojimą, kurio vertė yra daugiau nei 1 mln. JAV dolerių. Muzikantas pinigus skyrė savo fondui „Operalia“, kuris ieško ir globoja būsimas operos žvaigždes. Visuomeninio britų transliuotojo „BBC“ surengtos operos kritikų ir ekspertų apklausos metu buvo paskelbta, kad Placido Domingo yra „vienas geriausių visų laikų tenorų“.

Londono dienraštis „The Guardian“ teigia, kad jis yra „svarbiausias šių laikų operos artistas“, o žurnalas „Newsweek“, išspausdinęs P. Domingo nuotrauką viršelyje, paskelbė, kad jis yra „operos karalius“.

Placido Domingo ištrauka iš „Carmen“:

Ypatingą Placido Domingo ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertą pristato didžiausias Baltijos šalių koncertų rengėjas „Live Nation Lietuva“, šiemet rengiantis Vilniuje įvyksiantį Islandijos muzikos atlikėjo Ólafur Arnalds pasirodymą.

Bilietus į Placido Domingo ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro (LVSO) koncertą galima įsigyti visose „Bilietai.lt“ kasose ir internetu: www.bilietai.lt.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.