Lietuvos klausytojams – Sakartvelo muzikos perlas

Kovo 27 dieną, Šv. Kotrynos bažnyčioje vilniečiai turės galimybę išgirsti unikalų Sakartvelo Valstybinio operos ir baleto teatro solistų vokalinio vyrų ansamblio „Suliko“ pasirodymą. Šis koncertas yra „Sakartvelo Kultūros pavasario“ renginių Lietuvoje kulminacija.

„Suliko“.<br>Rengėjų nuotr.
„Suliko“.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2019, 6:32 PM

„Suliko“ yra vienas žymiausių Sakartvelo tautinio identiteto skleidėjų pasaulyje, lietuvių dievinamo ir išsiilgto subtilaus, sodraus kartveliško dainavimo perlas. Vokalinio ansamblio  koncertuose publika turi galimybę pakeliauti gruziniškos muzikos tradicijomis nuo Va. sukurtų liaudies dainų iki Vėlyvaisiais Viduramžiais sukurtų epinės poezijos šedevrų.

Kolektyvas susibūrė 2007 m. Tbilisio Valstybiniame Zacharijaus Paliašvilio operos ir baleto teatre. Ansamblyje dainuoja pagrindiniai teatro solistai, kartu atliekantys operinę, chorinę, gruzinų liaudies muziką, sakralinę polifoniją ir miesto folklorą.   

„Suliko“ koncertuoja visame pasaulyje – Prancūzijoje, Vokietijoje, Izraelyje, Šveicarijoje, Čekijoje, Kazachstane, Rusijoje ir kitur. Kolektyvo pristatomos daugiabalsės kartvelų liaudies  dainos  yra unikalūs vienos seniausių dainavimo tradicijų pasaulyje pavyzdžiai, įtraukti į Unesco  kultūros  paveldo sąrašą. 

Ansamblis „Suliko“ 2019 m. į Lietuvą atveža „Sakartvelo kultūros pavasarį“ ir savo pasirodymais nudžiugins kauniečius (Kauno Valstybinė Filharmonija) ir šiauliečius (Šiaulių Arena), o jau kovo 27d. vilniečiams ruošia išskirtinį pasirodymą, kurio metu pasirodys ir Lietuvos publikos pamėgtas Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO. Pasaulyje savo šalis plačiai garsinančių kolektyvų koncert turėsite progą išgirsti Sakartvelo ir lietuvių muziką, patirti intriguojantį modernumo ir tradicijų pojūtį, bei pasimėgauti mylimiausiomis gruziniškomis melodijomis.

Bilietus platina „bilietai.lt“. Išskirtinis pasiūlymas 20-ios Vilniaus knygų mugės metu – nuolaidos net iki 20 procentų!

  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.