Pavasarį pasitikite su Kauno miesto simfoniniu orkestru

Kauno miesto simfoninis orkestras kalendorinį pavasarį pradėjo įspūdingais „Simfoniais paveikslais“.

 KMSO.<br> Organizatorių nuotr.
 KMSO.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-03 19:24

Kovo 1-ąją svečio iš Latvijos Atvaro Lakstigalos diriguojamas kolektyvas pasveikino Kauno filharmonijos publiką efektingais kūriniais. Vakare nuskambėjo vokiečių romantiko Johanneso Brahmso Antroji simfonija D-dur, rusų kompozitoriaus Modesto Musorgskio simfoninis paveikslas „Naktis Raganų kalne“ ir Sergejaus Rachmaninovo „Rapsodija Paganinio tema“, op. 43, kurios solo partiją atliko pianistas Kasparas Uinskas.

Netrukus klasikos mėgėjų laukia dar du įdomūs simfoniniai koncertai Kauno filharmonijoje.

Kovo 8 d. 18 val. klausytojus džiugins smuikininkas Edwinas E.S. Kimas iš Pietų Korėjos, violončelininkas Vytautas Sondeckis ir dirigentas Vilmantas Kaliūnas. Koncerto programoje skambės Artūro Mikoliūno, J.Brahmso ir Ludviko van Beethoveno opusai.

Edwinas E.S.Kimas aktyviai koncertuoja visame pasaulyje. Jis ne kartą pasirodė didžiausiose Čekijos, JAV, Šveicarijos, Vokietijos, Austrijos, Lenkijos, Ispanijos, Italijos, Jungtinės Karalystės ir kitų šalių koncertų salėse, gastroliavo su Lietuvos kolektyvais.

Nuo 2012 m. smuikininkas yra Lecho klasikinės muzikos festivalio meno vadovas. Šis kasmetinis festivalis išskirtinis tuo, kad jame apsilanko Europos karališkosios šeimos bei kiti svarbūs asmenys. Jis pritraukia visuomenės dėmesį visoje Europoje ir dėl to, kad Edwinas E.S.Kimas yra šio festivalio meno vadovas ir pasirodo festivalyje kaip solistas. Nuo 2012-ųjų artistas yra Seule įsikūrusio „Hanyang“ universiteto profesorius.

Tarptautinių konkursų laureatas V.Sondeckis griežia Šiaurės Vokietijos radijo orkestre, yra jo koncertmeisteris, muzikuoja didžiausiose koncertų salėse.

V.Kaliūnas dirigavimo paslapčių mokėsi pasaulinio garso dirigentų kalve vadinamoje Veimaro muzikos akademijoje pas prof. Nicolasą Pasquet. Tačiau vaikystėje jis mokėsi groti pianinu, o vėliau buvo pasukęs į obojaus specialybę.

Įsimintini susitikimai su garsiais dirigentais bei dažnas lankymasis Christopho Eschenbacho, Thomaso Hengelbrocko ir Claudio Abbado repeticijose, daugybė meistriškumo kursų, asistavimas prof. Karl-Heinz Bloemekei, prof. Lutzui Köhleriui bei prof. Jormai Panulai paskatino V.Kaliūną 2010 metais žengti ant dirigento pakylos.

Šiandien jis diriguoja platų repertuarą Vokietijoje ir užsienyje bei yra KMSO darigentas. Jį klausytojai pamilo už išskirtinę atlikimo techniką, išraiškingumą, šilumą ir artistinį žavesį.

Praėjusią vasarą Kaune viešėjo įspūdingo balso savininkė sopranas Veronika Dzhioeva. Džiugu, kad ji pasirinko būtent Kauno simfoninį orkestrą kartu įrašyti savo solinę kompaktinę plokštelę, kurioje skambės gražiausios G.Verdi, F.Cilea, G.Puccini ir kitų kompozitorių operų arijos. Pirmosios viešnagės Kaune metu, KMSO vadovo A.Treikausko kviečiama, solistė sutiko atvykti į šį miestą dar kartą ir surengti čia koncertą.

Dainininkė jau ne kartą pasirodė scenoje kartu su lietuvių baritonu Kostu Smoriginu. Todėl ir šįkart jie dainuos kartu. Solistams ir orkestrui diriguos vyriausiasis KMSO dirigentas Konstantinas Orbelianas.

Kauno simfoninis orkestras kviečia klasikinės muzikos mėgėjus nepraleisti progos pasiklausyti užburiančio soprano ir išskirtinio baritono atliekamų arijų. Koncertas vyks kovo 15 d., 18 val., Kauno valstybinėje filharmonijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.