NIKO Lietuvą pasveikino originaliai – lietuvių liaudies daina

Nepriklausomybės dienos proga Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO pasveikino Lietuvą prestižinėje „Real World“ įrašų studijoje Didžiojoje Britanijoje įrašyta lietuviška kompozicija. Tai – viena mylimiausių lietuvių liaudies dainų „Beauštanti aušrelė“, harmonizuota M.K.Čiurlionio, o naujam skambesiui prikelta kompozitoriaus Gedimino Gelgoto. 

G.Gelgotas.<br>Archyvo nuotr.
G.Gelgotas.<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-11 18:55

Atmosferišką ir vilties kupiną kūrinio versiją žinomi šalies stygininkai, kritikų neretai vadinami „roko žvaigždžių atitikmeniu klasikinėje muzikoje“, perteikė ne tik jausmingu griežimu, bet ir dainavimu. 

Jau ateinantį savaitgalį NIKO bus galima išgirsti gyvai – kovo 16 d., šeštadienį, „Compensa“ koncertų salėje NIKO pasirodys kartu su Gedimino Gelgoto diriguojamu Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru (LNSO) bei Kazachstane gimusiu totorių, baltarusių ir korėjiečių kilmės smuikininku Romanu Kimu. 

Koncertinėje programoje „XXI a. metų laikai: Pärt, Gelgotas, Vivaldi kitaip“ skambės klausytojų pamilti A.Vivaldi „Metų laikai“ bei G.Gelgoto pirmojo koncerto smuikui ir orkestrui lietuviška premjera.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.