Žiūrovų pageidavimu roko opera „Priesaika“ įvyks dukart!

Prieš pora dienų paskelbus roko operos „Priesaika“ premjerą Kauno kultūros centre „Tautos namai“, bilietai ištirpo per porą dienų.

Roko opera „Priesaika“ į bendrą kūrybinį darbą sutelkė roko muzikantus ir operos solistus.
Roko opera „Priesaika“ į bendrą kūrybinį darbą sutelkė roko muzikantus ir operos solistus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2019, 2:09 PM, atnaujinta Mar 15, 2019, 2:10 PM

 „Tokia situacija mus tikrai maloniai nustebino. Po dalyvavimo vienoje vėlyvo vakaro šou stiliaus laidoje mus apipylė klausimais ir užklausomis, kada šį renginį bus galima išvysti Kaune“, – optimizmu dalijosi vienas atlikėjų, operos solistas Liudas Mikalauskas.

Jam antrino projekto prodiuseris Valdas Andriuškevičius: „Smagu, kad mūsų žinutės pasiekė žiūrovų širdis. Šis kūrinys – tai naujosios kartos patriotinės muzikos pavyzdys. Kiekvienas asmuo, nesvarbu, ar jis jaunas, ar senas, turi jį pamatyti ir, svarbiausia, patirti“.

Visi, kurie nespėjo ar netilpo į  balandžio 4 d. 18 val. pasirodymą, jau gali įsigyti bilietus į papildomą spektaklį 20 val. 30 min. Kauno kultūros centre (Vytauto pr. 79, Kaunas).

Roko opera „Priesaika“ – tai naujas patriotizmo gūsis Lietuvos muzikos padangėje, į bendrą kūrybinį darbą sutelkęs roko muzikantus ir operos solistus. Ši istorija apie partizanus, kurie pokario metais paliko gimtuosius namus ir pasitraukė į mišką, kad ten galėtų kovoti už tai kas brangiausia. Jie taip pat mylėjo, juokėsi, buvo kupini vilties, buvo jautrūs skausmui ir liūdesiui, bet nuo visų kitų skyrėsi tuo, kad turėjo savo gyvenime ypač kilnų tikslą, už kurį turime būti dėkingi kiekvienas.

Apie ką jie kalbėdavo?.. Ką mylėjo?.. Ar tikėjo savo pergale?.. Ar bijojo mirties?.. Ar duota priesaika jiems reiškė tai, dėl ko buvo verta paaukoti gyvybę?.. Tai gali atsakyti tik likę jų pačių prisiminimai, kurių pagrindu ir buvo sukurta roko opera „Priesaika“.

Tai kūrinys apie tikrus žmones, tikrus jų likimus, apie tai, kas dovanojo mums laisvą ir nepriklausomą tėvynę. Mokytojas (Egidijus Bavikinas), kunigas (Liudas Mikalauskas), ryšininkė (Sandra Lebrikaitė), partizanai (grupė „Thundertale“) – šie personažai iš naujo leis pažinti partizanus, kurie širdyse karštai tikėjo, kad jų kova nebus veltui.

Šio kūrinio libretą parašė Gediminas Jankus ir Nerijus Petrokas, muziką ir dainas sukomponavo patriotinės roko grupės „Thundertale“ vokalistai ir atlikėjai Laurynas Baškys ir Jonas Chockevičius, režisavo N.Petrokas, o dekoracijas sukūrė Sergejus Bocullo.

Roko operos „Priesaika“ premjerinis spektaklis. Balandžio 4 d. 20 val. 30 min. Kauno kultūros centras „Tautos namai“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.