Kalifornijoje lietuvių orkestrą NIKO gyrė ir festivalio lankytojai, ir televizijos žiūrovai

Dažnai Lietuvos ir Vilniaus vardą užsienyje reprezentuojantys Gediminas Gelgotas ir Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO grįžo iš išskirtinių gastrolių Kalifornijoje, kur dviejų su puse valandų trukmės pasirodymą surengė prestižiniame Venturos muzikos festivalyje, o koncerto dieną lietuvių atlikėjai pasirodė tiesioginiame didelę auditoriją turinčio „Fox TV“ kanalo rytinės laidos eteryje.

NICO Kalifornijoje.<br> R.Encino nuotr.
NICO Kalifornijoje.<br> R.Encino nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2019, 2:12 PM

Kalifornija yra žinoma dėl didelio ryškių atlikėjų sanbūrio, publika ten išranki ir ką nors nustebinti – nelengva“ pastebėjo NIKO įkūrėjas, kompozitorius Gediminas Gelgotas. 

NIKO tapo ir bene pirmuoju lietuvių kolektyvu pasirodžiusiu tiesioginiame amerikietiškos televizijos eteryje. Susižavėjimą kolektyvu aktyviai reiškė tiek laidos vedėjai, tiek jos žiūrovai.

Tuo tarpu Venturos muzikos festivalio vadovybė džiaugėsi audringomis į koncertą gausiai susirinkusios publikos reakcijomis. Jau per pirmuosius ilgos muzikinės programos kūrinius publika atlikėjus sveikino garsiomis ovacijomis, o po daugiau nei dvi valandas trukusio pasirodymo stovintys klausytojai Lietuvos muzikų nuo scenos neišleido kol jie neatliko dar trijų bisų. 

Taip apie pasirodymą rašė festivalio prezidentas Doug Halter: „NIKO koncertas buvo labai įsimenantis, pažadinantis ir įkvepiantis. Kai tokie jauni, išradingi ir talentingi žmonės naudoja muziką kaip instrumentą paliesti klausytojų sieloms, tai ženklas, jog ateitis yra geresnėse rankose nei bet kada iki šiol. NIKO yra naujos muzikos, kuri yra aktuali, aiški ir nepaprastai įtraukianti, pionieriai, ir jie ją atlieka aukštoje klasėje!“

NIKO į Vilnių sugrįžta birželio 25 dieną, antradienį, kuomet Šv.Kotrynos bažnyčioje pristatys ilgai klausytojų lauktą naują albumą „4 Seasons“, kuriame – publikos pamėgtas ir savotiška kolektyvo vizitine kortele jau tapęs kompozitoriaus Maxo Richterio kūrinys „Vivaldi Recomposed“. 

Šis albumas ypatingas, nes įrašytas vienoje žymiausių Pasaulyje, prestižinėje Peter Gabriel „Real World“ įrašų studijoje Didžiojoje Britanijoje, bendradarbiaujant su Grammy nominuotu garso režisieriumi Viliumi Keru. Išskirtinės techninės galimybės, profesionalūs inžinieriai, puikūs atlikėjai, bei įkvepianti ir daug legendinių atlikėjų liudijanti studijos erdvė – visa tai garantuoja ypatingą įrašo kokybę ir didžiulį malonumą klausytojui.

NIKO atlikėjai albumą nusprendė leisti ne tik vedami savo pačių noro įamžinti savąją kūrinio interpretaciją, bet ir nuolatinių savo klausytojų raginimų. „Žinome, kad tai bus puiki naujiena mūsų muzikos mylėtojams, ir tai mus labai džiugina“ – sako NIKO pirmasis smuikas Augusta Jusionytė. „Nusprendę įrašyti šį kūrinį suvokėme, kad jei jau tai darome, norime tai daryti aukščiausiame lygyje ir pasiekti ypatingą rezultatą“ – apie pasirinktą istorinę įrašų studiją pasakojo Gediminas Gelgotas.

Naująjį albumo pristatymo koncertą su muziką palydinčiu įspūdingu šviesų šou klausytojai galės išgirsti jau labai greitai – birželio 25 dienos, antradienio, vakarą, o bilietus į koncertą platina bilietai.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.