Bardų festivalyje „Akacijų alėja“ skambės įvairių stilių muzika

Vidurvasarį tradicinis bardų festivalis „Akacijų alėja 2019“ į Kulautuvą vilios grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, emigranto Dariaus Milerio-Nojaus ir daugybės žinomų Lietuvos bardų pasirodymais.

Bardų festivalyje „Akacijų alėja“ dalyvaus grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bardų festivalyje „Akacijų alėja“ dalyvaus grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2019, 3:51 PM, atnaujinta Jul 4, 2019, 12:48 PM

Iki šio renginio likus kiek daugiau nei mėnesiui, organizatoriai atskleidžia visą programą ir pristato išskirtinai vyrišką atlikėjų dalį. Joje – grupės „Arbata“ vokalistas ir tekstų autorius Andrius Zalieska-Žala, iš Dublino grįžtantis atlikėjas D.Mileris-Nojus, indie muzikos kūrėjas Karolis Rupkus, aktorius, dainų autorius ir atlikėjas Giedrius Arbačiauskas bei grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Šiais metais su daina ir vaizdo klipu „Mažulė“ susilaukę daugybės simpatijų „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ Kulautuvoje, „Akacijų alėjos“ scenoje, pasirodys pirmą kartą, nors grupės pavadinimas ir kūryba „linksmai beprotiškos“ muzikos mėgėjų ausis kutena jau nuo 2006-ųjų.

Šešių vilniečių – Martyno, Juozo, Danieliaus, Antano, Karolio ir Tautvydo – grupės skleidžiama energetika scenoje gali išjudinti kiekvieną. Polka, postpankas bei mariarchi, širdį draskančios baladės ir psichodelinės reprizos padeda apdainuoti šių dienų aktualijas ir kaskart nustebinti savo muzikiniais pasirinkimais.

Organizatorių teigimu, rimties, kai scenoje „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, tikėtis neverta. Tad klausytojams nemokamame „Akacijų alėjos“ festivalyje laukti reiktų netikėtų grupės sprendimų ir geriausios specialiai pritaikytos programos – tai pažadėjo ši grupė.

Trečią kartą bardų festivalio scenoje pasirodys atlikėjas D.Mileris-Nojus, kuris nuo 2000 metų gyvena Dubline. Nojus yra išleidęs 9 albumus ir jau daugiau nei ketvirtį amžiaus savo muzika ieško kelių į klausytojų širdis.

„Jūsų širdys plaka kaip viena, girdžiu tūkstančius garsų, kurie čia tolsta, čia aidu grįžta, virsdami daina iš mano lūpų. Iki pasimatymo festivalyje „Akacijų alėja“, kur kiekvienas žodis ir balsas – iš širdies į širdį“, – poetiškai klausytojus kvietė D.Mileris-Nojus.

A.Zalieska-Žala – geriau žinomas kaip neseniai 18-ąjį gimtadienį atšventusios grupės „Arbata“ vokalistas, idėjinis vadas ir dvasinis guru. Jo teigimu, „Akacijų alėjos“ festivalyje bus išskirtinis koncertas, kurio metu jis pristatys akustines dainų versijas.

Festivalio naujokui indie muzikos kūrėjui K.Rupkui 2018-ieji metai buvo dosnūs tiek asmeniniame gyvenime, tiek kūryboje. Praėjusių metų pavasarį jis pirmą kartą gyvai savo kūrybą pristatė tarptautinei publikai „Sofar Sounds Riga“ projekte, o vasarą išbandė ir didžiausio šalyje muzikos festivalio „Granatos Live“ sceną.

Organizatoriai tikina, kad bardų festivalio Kulautuvoje klausytojai bus tikrai maloniai nustebinti šio atlikėjo išskirtinio vokalo, jausmo, kurį jis perduoda savo dainomis.

Taip pat „Akacijų alėjos“ festivalio publiką dainomis bei sodriu balsu džiugins aktorius, dainų kūrėjas ir atlikėjas G.Arbačiauskas. Jam ir šiais metais patikėtas renginio vedimas, taip pat misija viso festivalio metu užtikrinti teksto ir muzikos harmoniją.

Nemokamas festivalis „Akacijų alėja“ Kauno rajone, vaizdingame Nemuno pakrantės kurorte Kulautuvoje, vyks liepos 13 dieną.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.