Nemokamas koncertas kiemelyje – Šv. Kristoforo kamerinio orkestro repeticija su Veronika Povilioniene

Birželio 29 d. 12 val. Šv. Kotrynos bažnyčios kiemelyje Vilniuje miestiečiai ir miesto svečiai turės unikalią galimybę pamatyti kaip vyksta orkestro repeticija ir pasimėgauti aukštos kokybės, profesionalų atliekamu mini koncertu, kupinu staigmenų ir atrakcijų.

 Koncertas kiemelyje.<br> Organizatorių nuotr.
 Koncertas kiemelyje.<br> Organizatorių nuotr.
 Šv. Kristorofo kamerinis orkestras.<br> Organizatorių nuotr.
 Šv. Kristorofo kamerinis orkestras.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-06-26 17:43, atnaujinta 2019-06-26 18:04

„Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristorofo kamerinis orkestras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Modestas Barkauskas) yra be galo universalus orkestras. Jis profesionaliai atlieka ne tik klasiką, bet ir džiazą, ir pop muziką, roką, yra grojęs su žymiausiais Lietuvos dainininkais, tokiais kaip Justė Arlauskaitė–Jazzu, Donatas Montvydas, Jurga, Evelina Sašenko, su daugybe estrados ir roko grupių. Grodamas kolektyvas skraidė oro balionais, muzikavo drauge su daugybe baikerių,“ – taip kolektyvą apibūdina dirigentas Donatas Katkus.

Orkestras mėgsta stebinti savo gerbėjus. To įrodymas buvo orkestro pasirodymai Stiklo kvartale gegužės 10 d. bei skulptūros „Medeinė“ kiemelyje.

Vienas iš šių koncertų tikslų buvo pademonstruoti, kokie nuostabūs ir naudingi yra mūsų senamiesčio kiemeliai, bei nustebinti klausytojus ir gerbėjus muzika atviroje erdvėje. Tada orkestras davė pažadą dar ne vieną kartą surengti tokio pobūdžio pasirodymus.

Tesėdamas duotą pažadą orkestras sugalvojo pakviesti miestiečius ir miesto svečius į atvirą repeticiją dar kartą. Tik šį kartą – Kotrynos bažnyčios kiemelyje. Šios repeticijos-koncerto metu, bus pristatyti busimi koncertai, svečiai turės galimybę iš arti pamatyti, kaip vyksta Šv. Kristoforo kamerinio orkestro repeticijos, paklausyti geros muzikos, pabendrauti su orkestru.

Repeticijoje dalyvaus ir Veronika Povilionienė, kuri atliks porą lopšinių savo originaliu stiliumi. Tokiu būdu bus pademonstruota ko galima tikėtis koncerte „O kai saulutė tekėjo“, kuris bus pristatytas kartu su koncertu „Subtiliai“ koncerto-repeticijos metu.

Taip pat, žinant, kaip orkestras mėgsta stebinti ir džiuginti klausytojus, ne tik mamytės ir tėveliai su vaikučiais gali sulaukti staigmenų, bet ir kiti miestiečiai bei miesto svečiai. Bei tiesiog gerai ir nuotaikingai praleisti laiką klausant kamerinės muzikos. Gal net atrasti joje kažką naujo ir savito, bei pažvelgti į ją kitu kampu.

Birželio 29 d. 12 val. Šv. Kotrynos bažnyčios kiemelyje, Vilniaus miesto Šv. Kristoforo kamerinis orkestras lauks Vilniečių ir miesto svečių viešoje repeticijoje lauke, kuri bus kupina ne tik jau paminėtų atrakcijų bet ir kitų staigmenų.

O vienas iš daugybės šio koncerto-repeticijos privalumų yra tas, kad tai nieko nekainuos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.