Penktadienį Vilniaus rotušėje – vienintelis „Santa Clara Chorale“ koncertas

Liepos 12-ąją (penktadienį) Vilniaus rotušėje vyks mišraus choro „Santa Clara Chorale“ iš Santa Klaros miesto (Kalifornija, JAV) koncertas. Tai vienintelis kolektyvo, šią vasarą gastroliuojančio Baltijos šalyse, pasirodymas Lietuvoje. Koncertas nemokamas, jo pradžia 18 valandą.

Choras „Santa Clara Chorale“ iš Santa Klaros miesto Kalifornijoje.<br> Organizatorių nuotr.
Choras „Santa Clara Chorale“ iš Santa Klaros miesto Kalifornijoje.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-09 21:02

Prieš atvykdami į Vilnių „Santa Clara Chorale“ dainininkai jau bus dalyvavę Estijos nacionalinėje dainų šventėje ir koncertavę Rygoje bei Helsinkyje.

1962 metais įsteigtas kolektyvas – vienas pajėgiausių chorų Santa Klaroje, todėl dažnai kviečiamas į ryškius mieste ir apylinkėse organizuojamus meno projektus. „Santa Clara Chorale“ atlieka įvairių epochų ir žanrų muziką: nuo L. van Beethoveno ir W. A. Mozarto šedevrų iki visuotinai pripažintų šių dienų kūrėjų (Erico Whitacre, Libby Larseno ir kt.) muzikos, džiazo aranžuočių, spiričiuelių ir gospelo.

Rengdamas muzikines programas choras nuolat bendradarbiauja su kitais kolektyvais bei atlikėjais, tačiau bent kelis kartus per metus organizuoja solinius pasirodymus. „Santa Clara Chorale“ dainininkams teko koncertuoti su pučiamųjų kvintetu „Oxford Street Brass“, San Chose kameriniu orkestru, Silicio slėnio simfoniniu orkestru, įvairiais chorais, Davidu Brubecku, Vince’u Guaraldi ir kitomis džiazo žvaigždėmis.

Choras yra koncertavęs prestižinėse įvairių JAV miestų salėse, gastroliavo keliose Europos šalyse ir Argentinoje, o prieš porą metų Niujorko „Carnegie Hall“ su orkestru atliko amerikiečių kompozitoriaus Kirke Mechemo siuitą „Songs of the Slave“.

Kolektyvo meno vadovas dr. Scot Hanna-Weir – Kalifornijos muzikos sluoksniuose plačiai žinoma asmenybė: vokalistas, pedagogas, dirigentas ir pianistas. Jis studijavo choro dirigavimą ir muzikos pedagogiką trijose aukštosiose mokyklose, garsėja kaip šiuolaikinės muzikos interpretatorius. Vien 2014–2017 metais jis pristatė penkių naujų opusų chorui, orkestrui ir solistams premjeras.

Liepos 12-ąją Vilniaus rotušėje jo vadovaujamas „Santa Clara Chorale“ dainuos J. Brahmso, W. A. Mozarto, M. Lauridseno ir kitų Europos bei JAV kompozitorių muziką chorui ir tradicinių amerikietiškų dainų aranžuotes.

Nemokamas „Santa Clara Chorale“ koncertas – liepos 12-ąją (penktadienį) Vilniaus rotušėje. Pradžia 18 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.