LNDT generalinis direktorius Martynas Budraitis apie gyvenimą prieš 30 metų

Lietuvos nacionalinis dramos teatras (LNDT) pristato laisvės 30-mečiui skirtą interviu ciklą, kuriame teatrologė Daiva Šabasevičienė kalbina aktorius, režisierius, teatro darbuotojus ir prašo papasakoti, kas vyko scenoje, užkulisiuose ir teatro bufete prieš pat Atgimimą ir jo metu – 1989–1990 metais.

Pokalbių ciklą sugalvojo LNDT generalinis direktorius M.Budraitis, jis ir tapo pirmuoju pašnekovu.<br>M.Vorobjovaitės nuotr.
Pokalbių ciklą sugalvojo LNDT generalinis direktorius M.Budraitis, jis ir tapo pirmuoju pašnekovu.<br>M.Vorobjovaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2019, 2:03 PM

Kokie kūriniai buvo pasirenkami spektakliams ir kokia atmosfera tvyrojo teatre, ar teatro žmonės vyko į Baltijos kelią, apie ką kalbėjo prieš spektaklius? 

Šį pokalbių ciklą sugalvojo LNDT generalinis direktorius Martynas Budraitis, tad jis ir yra pirmasis D.Šabasevičienės pašnekovas.

Kviečiame klausyti jų pokalbio, kuriame M.Budraitis prisimena, kad prieš trisdešimt metų buvo aktorystę studijuojantis vaikinas, vaidino keliuose Jono Vaitkaus spektakliuose, lankydavosi Lietuvos akademiniame dramos teatre (dabar – Lietuvos nacionalinis dramos teatras), kuris nebuvo labai populiarus, kaip susipažino su dailininke Jūrate Paulėkaite, kokie tuomet būdavo teatro vakarėliai ir pan.

80-ąjį sezoną LNDT skiria laisvės temoms. Teatro interneto svetainėje veikia naujas kalendorius, kuriame sugretinti dabar rodomi spektakliai su lygiai prieš trisdešimt metų rodytais spektakliais. Galima apsilankyti teatro archyve Teatroteka.lt, kur sukaupta visų senųjų spektaklių medžiaga – plakatai, afišos, programėlės. Įdomių faktų teatras pateikia ir savo Facebook paskyroje su saitažodžiu #LNDTpries30metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.