Kauno miesto simfoninio orkestro naujose plokštelėse – gražiausi operos balsai

„Grammy“ nominanto Kauno miesto simfoninio orkestro kūrybinį derlių netrukus papildys išleistos naujos plokštelės. Dalį jų orkestras su solistais bei vyriausiuoju dirigentu Constantinu Orbelianu (JAV) įrašė tarp dviejų intensyvaus darbymečio koncertų sezonų.

Kauno miesto simfoninis orkestras 15-ąjį sezoną pasitinka įrašęs kelias naujas plokšteles.
Kauno miesto simfoninis orkestras 15-ąjį sezoną pasitinka įrašęs kelias naujas plokšteles.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2019, 3:11 PM, atnaujinta Sep 30, 2019, 8:07 AM

Pasak orkestro vadovo Algimanto Treikausko, vasaros pradžioje įrašytoje plokštelėje skambės šiemet geriausiu pasaulyje operos dainininku pripažinto amerikiečio tenoro Charles'o Castronovo balsas. Šis solistas, įrašinėjant su Kauno orkestru plokštelę, talkino savo sutuoktinei, daugelio šalių operos teatrų bei koncertų salių scenose dainuojančiai Jekaterinai Surinai. Ne tik duetu dainavo, bet ir padėjo jai plokštelei pasirinkti gražiausias operų arijas, kurios buvo įrašytos diriguojant Kauno miesto simfoninio orkestro vyriausiajam dirigentui C.Orbelianui. Solistės J.Surinos karjeroje tai bus ne pirma plokštelė. Jos vyro Ch.Castranovo – irgi.

Po trumpų atostogų Kauno simfoninio orkestro, dar prieš pradedant 15-ąjį kūrybinės veiklos sezoną, vėl laukė nauji leidybiniai projektai. Tad Kauno valstybinės filharmonijos Didžioji salė jau ne pirmą kartą virto įrašų studija. Gražiausias arijas iš Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini bei Piotro Čaikovskio operų čia su Kauno miesto simfoniniu orkestru įrašė plačiai pasaulyje klasikinės muzikos gerbėjams žinoma solistė – sopranas Oksana Dyka. Dirigavo maestro C.Orbelianas. Įrašų garso režisierius buvo Vilius Keras („Baltic Mobile Recordings“).

Jau ne vienerius metus trunkantis kūrybinis Kauno miesto simfoninio orkestro bendradarbiavimas su JAV leidybos kompanija „Delos“ inicijavo ir kitą projektą, kuris į Kauną pritraukė tarptautinę kūrėjų komandą. Drauge su tarptautinio Placido Domingo vokalistų konkurso nugalėtoja Izabel Bairakdarian, dainuojančia „Metropoliten Opera“ ir kitų pasaulyje garsių teatrų scenose, orkestras įrašė plokštelę, kurioje skamba baroko epochos muzika. Dalyvauti įrašant šią plokštelę specialiai iš Čikagos į Kauną buvo atskridęs žymus klavesinininkas ir baroko muzikos specialistas Joris Vinikuras.

Per pastaruosius kūrybos metus, bendradarbiaudamas su leidybos kompanija „Delos“, A.Treikausko vadovaujamas Kauno miesto simfoninis orkestras yra įgyvendinęs bent keliolika projektų, kuriuose dalyvavo nemažai visame pasaulyje žinomų solistų. Kaune įrašytos kompaktinės plokštelės ne kartą buvo nominuotos „Grammy Awards“, Tarptautiniam klasikinės muzikos bei daugeliui kitų prestižinių apdovanojimų, kartu vis plačiau skleisdamos gerą žinią apie Lietuvos kultūrą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.