Jonas Vaitkus. Apie spektaklius prieš 30 metų

Lietuvos nacionalinis dramos teatras pristato laisvės 30-mečiui skirtą interviu ciklą, kuriame LNDT teatrologė Daiva Šabasevičienė kalbina aktorius, režisierius, teatro darbuotojus, kviesdama papasakoti, kas vyko scenoje, užkulisiuose, bufete ir už teatro sienų prieš pat Atgimimą ir jo metu – 1989–1990 metais.

J.Vaiktkus – vienas garsiausių Lietuvos teatro režisierių.<br> D.Matvejevo nuotr.
J.Vaiktkus – vienas garsiausių Lietuvos teatro režisierių.<br> D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Šabasevičienė

2019-10-11 09:36

Šį sykį ji kalbina režisierių Joną Vaitkų, kuris po nepriklausomybės atgavimo tapo tuometinio Lietuvos akademinio dramos teatro meno vadovu. 1989 metais J.Vaitkus pastatė spektaklį „Pabudimas“ pagal Antano Škėmos kūrinį. Spektaklis sulaukė didelio susidomėjimo. Tuomet J.Vaitkus dar dirbo Kaune, po to persikėlė į Vilnių, į čia paskui režisierių atsekė ir kai kurie jo mokiniai aktoriai.

J.Vaitkus papasakojo apie to meto atmosferą, mokinius, apie „Pabudimo“ gastroles Los Andžele (tais laikais tai buvo išskirtinis įvykis), apie garsiąją „Vėlinių“ premjerą ir kitus to meto įvykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.