Lėlių teatras Kaune dovanoja vaikams kalėdinius stebuklus

Kalėdinių ir Naujamečių švenčių laikotarpiu Kauno valstybinis lėlių lieka ištikimas ilgametėms tradicijoms ir laukia žiūrovų specialiai šventėms skirtose premjerose.

 Kalėdinio spektaklio scena.<br> Organizatorių nuotr.
 Kalėdinio spektaklio scena.<br> Organizatorių nuotr.
 Kalėdinio spektaklio scena.<br> Organizatorių nuotr.
 Kalėdinio spektaklio scena.<br> Organizatorių nuotr.
 Kalėdinio spektaklio scena.<br> Organizatorių nuotr.
 Kalėdinio spektaklio scena.<br> Organizatorių nuotr.
 Kalėdinio spektaklio scena.<br> Organizatorių nuotr.
 Kalėdinio spektaklio scena.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 24, 2019, 10:54 AM

Didžiojoje salėje publikos širdis „tirpdo“ subtili istorija apie aštuonmečio Sauliaus ir Sniego Senio bičiulystę. Spektaklyje „Išmintingasis Besmegenis“ (autorius ir režisierius Andrius Žiurauskas, dailininkas Artūras Šimonis) pasakojama apie netoli Kauno, Žeimių miestelyje, gyvenantį berniuką, kuris iškritus gausiam sniegui nulipdo besmegenį ir šis Kūčių naktį atgyja.

Besmegenis užeina pasisvečiuoti į Sauliaus namus, drauge vėžinasi tėčio motociklu, netgi nepabūgsta pakilti į dangų ir aplankyti gūdžiame miške įsikūrusių viso pasaulio Sniego Senių ir Kalėdų Senelių.

Šiuo šventiniu spektakliu siekiama atkreipti dėmesį į gyvą tarpusavio bendravimą, tikras emocijas, tėvų ir vaikų santykius.

„Norėčiau, kad po spektaklio išėję žmonės apsikabintų ir pažiūrėtų vieni kitiems į akis. Ne iš pareigos, bet todėl, kad taip norisi. Labai norėčiau, kad mes, ypač būdami kartu su savo vaikais, šventes švęstume sąmoningai, ne iš inercijos – tuomet jos iš tiesų bus prasmingos“, – pastatymo intencijomis dalinosi režisierius A.Žiurauskas.

Mažojoje teatro salėje apsigyvenusios „Kalėdinės angelų paslaptys“ kviečia iš naujo atrasti gražiausias H.K. Anderseno pasakas ir Č.Dikenso kūrinį „Kalėdų giesmė“. Žiūrovus pasakų keliais vedžioja, purų sniegą ir nematomus džiaugsmo miltelius barsto Ateities ir Praeities angelai.

Spektaklio metu vaikai kviečiami pamąstyti, kaip galėtų pasikeisti pasakų veikėjų likimai, jei jie būtų pasielgę kitaip.

„Norime stabtelėti svarbiausiais pasirinkimų momentais. Pasakos to mus ir moko – kaip teisingai pasirinkti. Norisi vaikams leisti suprasti, kad ne kažkas kitas, o pats žmogus pasirinkdamas keičia savo ir kitų likimus. Jie ir yra tie angelai, kurie gali keisti“, – mintimis dalijosi spektaklio kūrėjos Rasa Bartninkaitė ir Audronė Grėbliauskienė.

Po spektaklių Didžiojoje ir Mažojoje salėse pasimatymo su žiūrovų laukia žaismingas, šmaikštus ir geraširdis Kalėdų Senelis.

„Išmintingasis Besmegenis“ (nuo 3 m.) rodomas gruodžio 26, 28, 29 d. 12 val. ir sausio 4 d. 12 val., 5 d. 14 val. Vaidina: Jolita Ross, Vigita Rudytė, Rokas Lažaunykas / Laima Strazdauskienė, Darius Krapikas, Andrius Žiurauskas, Mindaugas Černiauskas / Remigijus Endriukaitis, Ramūnas Mockus, Arūnas Vežbavičius Spektaklį įgarsinti padėjo Kauno berniukų chorinio dainavimo mokyklos „Varpelis“ auklėtiniai – Lukas Baranauskas ir Leonardas Stanislovas Gabriūnas.

„Kalėdinės angelų pasakos“ (spektaklis šeimai; autorė ir režisierė Rasa Bartninkaitė) rodomos gruodžio 26 d. 13.00 val.; 28 d. 11.00 val.; 29 d. 11.00 val.; sausio 4 d., 11 ir 13 val. Vaidina Rasa Bartninkaitė ir Audronė Grėbliauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.