Klaipėdoje Oskaro Koršunovo režisuotas spektaklis „Mūsų klasė“ pristatomas Vilniuje

Klaipėdos valstybiniame dramos teatre (KVDT) pastatytą garsaus lenkų dramaturgo Tadeuszo Słobodzianeko pjesę „Mūsų klasė“ (režisierius Oskaras Koršunovo) išvys ir sostinės publika – kovo mėnesio 14-osios vakarą, 18 val. 30 min., spektaklis bus rodomas Jaunimo teatre.

Klaipėdos teatralai O.Koršunovo režisuotą spektaklį „Mūsų klasė“ pristatys sostinės publikai.<br>„Kemel photography“ nuotr.
Klaipėdos teatralai O.Koršunovo režisuotą spektaklį „Mūsų klasė“ pristatys sostinės publikai.<br>„Kemel photography“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2020, 2:37 PM, atnaujinta Jan 14, 2020, 11:15 PM

Naujausias O.Koršunovo pastatymas, praėjusių metų pabaigoje pristatytas uostamiesčio scenoje, sulaukė nemenko žiūrovų ir meno kritikos dėmesio.

Teatrologė Daiva Šabasevičienė teigia, jog žmonių vardai jame nuskamba kaip malda: „Čia Dievo vardas neminimas, bet kūrinį sutvirtina tikėjimas žmogumi. Teatras tam ir egzistuoja, kad akistatą su istorija perkeltų šiapus rampos“.

Spektaklis „Mūsų klasė“ primena šiurpią tragediją - 1941 metais Lenkijoje Jedvabnės kaime vietiniai žydai buvo uždaryti į daržinę ir sudeginti gyvi.

Jų žudikai buvo to paties kaimo gyventojai – kaimynai ir bendraklasiai, kadaise galbūt sėdėję tame pačiame mokyklos suole su savo aukomis.

Atskleidžiamas bendraklasių likimas nuo tarpukario iki pat XX amžiaus pabaigos.

T.Słobodzianeko kūrinys nėra dokumentinis, bet įkvėptas tikrų įvykių, perspėjantis, jog Holokausto grėsmė neišnykusi.

Praeities tragedijos, pasak O.Koršunovo, bet kada tik kitokiais pavidalais gali atgimti ir šiandienos pasaulyje.

Tai sukrečiantis pasakojimas apie gėrio ir blogio kovą, apie permainingą žmogaus prigimtį, žmonijos praeitį, dabartį ir galbūt – rūstus įspėjimas apie ateitį.

„Mūsų klasė“ pastaruoju metu yra dažniausiai pasaulio teatruose statoma lenkų pjesė.

Scenografiją kūrė Gintaras Makarevičius, muzika – kompozitorius Gintaras Sodeika, kostiumus – dailininkė Aleksandra Jacovskytė.

Vaidina aktoriai Justina Vanžodytė, Eglė Jackaitė, Igoris Reklaitis, Jonas Baranauskas, Liudas Vyšniauskas, Regina Šaltenytė, Vaidas Jočys, Aurimas Pintulis, Jonas Viršilas, Mikalojus Urbonas.

Vilnius, Jaunimo teatras. KVDT sektaklis „Mūsų klasė“ , režisierius Oskaras Koršunovas, kovo 14 d. 18 val. 30 min.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai