Į Auksinius scenos kryžius pretenduoja aštuonios dešimtys scenos meno kūrėjų

Kultūros ministerijai pateikta 80 pasiūlymų skirti profesionalaus teatro meno kūrėjų premijas – Auksinius scenos kryžius.

Auksiniai scenos kryžiai teikiami už reikšmingiausius einamųjų metų darbus, išskirtinius profesinius laimėjimus ir ilgametį indėlį į scenos meną.
Auksiniai scenos kryžiai teikiami už reikšmingiausius einamųjų metų darbus, išskirtinius profesinius laimėjimus ir ilgametį indėlį į scenos meną.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2020, 3:25 PM, atnaujinta Feb 7, 2020, 3:35 PM

Už reikšmingiausius einamųjų metų darbus, išskirtinius profesinius laimėjimus ir ilgametį indėlį į scenos meną kasmet įteikiami atminimo ženklai Auksiniai scenos kryžiai, už naujų sceninės išraiškos formų paieškas – atminimo ženklas „Boriso Dauguviečio auskaras“.

Tarp pateiktų pretendentų – Klaipėdos dramos teatre režisieriaus Oskaro Koršunovo pastatytas spektaklis „Mūsų klasė“, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro pastatymai „Kandidas“ bei „Turandot“, Jono Vaitkaus Rusų dramos teatre režisuotas „Tryliktas apaštalas, arba debesis kelnėse“, Rolando
Kazlo – „Pamoka“, Dalios Ibelhauptaitės – „Pikų dama“ ir kt.

Siūlymus skirti premijas vertins devynių narių komisija: teatrologė Margarita Alper, baleto kritikė Skaidrė Baranskaja, šokio kritikė Goda Dapšytė, teatrologė Lina Klusaitė, muzikos kritikė Rasa Murauskaitė, teatrologas Martynas Petrikas, scenografė Jūratė Račinskatė, teatro kritikė Ingrida Ragelskienė ir aktorius Remigijus Vilkaitis.

Komisija, įvertinusi pasiūlytus teatro meno kūrėjų darbus, sudarys kandidatų gauti premijas (nominantų) sąrašą, kuris bus paskelbtas iki kovo 10 dienos.

Premijomis bus siekiama įvertinti reikšmingiausius profesionaliojo scenos meno srities kūrėjų, tyrėjų ir kitų meno srities darbuotojų 2019 metų darbus ir išskirtinius profesinius laimėjimus dramos, operos, operetės ir miuziklo, baleto, šokio, lėlių ir objektų teatro, teatro vaikams ir jaunimui srityse bei juos paskatinti.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 17 premijų, iš jų viena gali būti skiriama už ilgametį indėlį į scenos meną ir viena – už naujų sceninės išraiškos formų paieškas.

Premijos bus įteiktos Tarptautinės teatro dienos proga Nacionaliniame operos ir baleto teatre kovo 29 dieną.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.