Nuo COVID-19 komplikacijų mirė legendinis džiazo trimitininkas, koncertavęs Lietuvoje

Nuo koronaviruso sukelto COVID-19 komplikacijų antradienį mirė legendinis džiazo trimitininkas Wallace'as Roney, pranešė CNN. Jis buvo gydomas Šv.Juozapo universiteto medicinos centre Patersone, Niudžersyje. Jam buvo 59 metai.

Mirė legendinis džiazo trimitininkas Wallace'as Roney.<br>Wikipedia nuotr.
Mirė legendinis džiazo trimitininkas Wallace'as Roney.<br>Wikipedia nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2020, 10:48 AM, atnaujinta Apr 1, 2020, 11:04 AM

W.Roney 2012 metais lankėsi Lietuvoje – dalyvavo džiazo festivalyje „Vilnius Mama Jazz 2012“ Džiazo trimitininkas puoselėjo klasikinę hard-bop džiazo tradiciją. Jis mokėsi pas Clarke'ą Terry'į, grojo drauge su Dizzy'iu Gillespie'iu ir buvo ypatingai išskirtas Mileso Daviso. 

Prie Arto Blake'o „Jazz Messengers“ jis prisijungė, kad pakeistų Terence'ą Blanchardą. „W.Roney nešiojosi visą moderniojo džiazo aukso erą savo instrumente. Jis laikė trimitą rankomis, kurias draugiškai spausdavo M.Davisas. Jo ausys sugėrė autentišką, nesuvaidinamą praeities meistrų svingą.

Jis pažinojo džiazo anatomiją ir savo kūryboje atkūrė autentišką tikro moderniojo meinstryminio džiazo dvasią, plėtodamas tas pačias vertybes, kaip ir jo didieji pirmtakai“, – taip tuomet buvo pristatomas garsusis džiazo muzikantas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.