Spektaklyje „Pizdukas“ gros grupės BIX būgnininkas Gintas Gascevičius

„Prisikvėpavęs karantininių atostogų, spektaklis „Pizdukas“ sugrįžta su naujomis jėgomis ir pajėgomis“, – tokiomis mintimis į sceną sugrįžtantį spektaklį pasitinka jo režisierius Paulius Ignatavičius.

Scena iš spektaklio „Pizdukas“.
Scena iš spektaklio „Pizdukas“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2020, 5:09 PM

Šis sugrįžimas bus neeilinis – scenoje prie būgnų sės legendinės grupės BIX būgnininkas, solinę karjerą pradėjęs Gintas Gascevičius. Atsinaujinęs „Pizdukas“ – jau šį sekmadienį, rugpjūčio 16 d., „Menų spaustuvės“ salėje Vilniuje.

Būgininkas Gintas Gascevičius – ne vienintelis naujas veidas „Pizduko“ komandoje. Prie spektaklio komandos prisijungė ir aktorius Anicetas Gendvilas.

„Pagaliau „Pizdukas“ įvyks. Prisikvėpavęs karantininių atostogų, spektaklis sugrįžta su naujomis jėgomis ir pajėgomis. „Pizdukas“ vis dar laukia savo Auksinio scenos kryžiaus, o prie mūsų komandos prisideda du nerealūs, stogą raunantys kūrėjai: neatrastas, bet jau turinti didžiausių ateities perspektyvų naujasis Lietuvos drageris Anicetas Gendvilas-Gunda ir žmogus būgnas, arba perkusinė siela, buvęs „biksas“, dabar nekonvencionaliai giliai kūryboje paskendęs G.Gascevičius.

Visas „Pizduko“ miestelis jūsų laukia jau šį sekmadienį. Kadangi čia Lietuva ir lietūs lyja, viskas vyks Juodojoje salėje. Geros kelionės „Pizduko“ transportu!“ – spektaklio laukia režisierius P.Ignatavičius.

Esminė „Pizduko“ tema – tai žmonių nenoras įsileisti kito žmogaus (šiuo atveju – kitataučio). Pasak režisieriaus, kitataučių imigracija yra neišvengiamas procesas, kuris anksčiau ar vėliau stipriai palies ir Lietuvą, todėl nereikėtų to bijoti.

„Lietuva yra multikultūrinė. Joje sugyvena nemažai kitataučių. Gerėjant Lietuvos ekonomikai, daugės ir imigrantų. Turime stengtis pažinti kitokius, juos priimti. Todėl ir daina turi tokį tikslą: skatinti kritinį mąstymą, autoironiją, kvestionuoti lietuvių heroizavimą. Manau, kad juokdamasis iš savęs gali dvasiškai tobulėti“, – mintimis dalinasi P. Ignatavičius.

Spektaklyje gausu specialiai jam sukurtų dainų, kurias gyvai atlieka patys aktoriai. Scenoje – vokalas, gitara, bosinė gitara, mušamieji. Pats P.Ignatavičius, sėdėdamas režisieriaus kėdėje, rankose nuolat turėdavo gitarą. Taip  atsirado laisvas, nenugludintas, gyvu ritmu pulsuojantis spektaklis.

„Muzika man visada buvo labai svarbus spektaklio elementas. Jei negirdžiu spektaklio muzikos – nežinau, kokį spektaklį statysiu. Aš nekenčiu miuziklų, ypač amerikietiškų. O po spektaklio daug kas sakė: na va, pastatei miuziklą.

Iš principo turbūt taip ir yra. Dramaturgo Rainerio Wernerio Fassbinderio kalba yra labai lakoniška, kinematografinė, joje daug tylos ir pauzių. O aš norėjau šėlsmo spektaklyje. Dionisiško, ryškaus, masyvaus teatro ir personažų kaukių“, – pasakojo režisierius.

Spektaklyje vaidina Arnoldas Augustaitis, Daumantas Ciunis, Pijus Ganusauskas, Tadas Grynas, Anicetas Gendvilas, Milda Noreikaitė, Severinas Norgaila, Marija Petravičiutė, Ieva Savickaitė. Groja G.Gascevičius ir grupė „Church on Wheels“. Kostiumai – Gretos Milevičiūtės ir Justinos Jurevičiūtės. Šviesų dailininkas – Darius Malinauskas.

Spektaklis „Pizdukas“ (režisierius P.Ignatavičius). Rugpjūčio 16 d. 19 val. „Menų spaustuvė“, Vilnius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.