Prasideda Virgilijaus Noreikos dainininkų konkursas: stebėkite internetu arba konkurso klube

Antrasis tarptautinis Virgilijaus Noreikos dainininkų konkursas prasideda! Rugsėjo 5–7 d. visi dainavimo meno gerbėjai galės stebėti daugiau nei 80-imt talentingų jaunosios kartos dainininkų, kurie pasirodys pirmajame konkurso ture.

 Virgilijus Noreika. 2017 m. konkurso finalas,<br> M. Mikulėno nuotr.
 Virgilijus Noreika. 2017 m. konkurso finalas,<br> M. Mikulėno nuotr.
Virgilijus Noreika, prof. Ramune Marcinkeviciute, Vygintas Gasparavicius. 2017 m. konkursas.<br> M. Mikulėno nuotr.
Virgilijus Noreika, prof. Ramune Marcinkeviciute, Vygintas Gasparavicius. 2017 m. konkursas.<br> M. Mikulėno nuotr.
 Konkurso klubas.
 Konkurso klubas.
 Valentin Dytiuk, I V. Noreikos konkurso nugalėtojas. <br> M. Mikulėno nuotr.
 Valentin Dytiuk, I V. Noreikos konkurso nugalėtojas. <br> M. Mikulėno nuotr.
 Virgilijaus Noreikos konkursas.
 Virgilijaus Noreikos konkursas.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 3, 2020, 1:40 PM, atnaujinta Sep 3, 2020, 1:51 PM

Pirmą kartą konkursas organizuojamas netikėta forma – virtualiai, o žiūrovai jį sekti kviečiami net keliose skirtingose platformose: pasirodymus transliuos konkurso svetainė noreika.link, socialinių tinklų paskyros, portalas lrt.lt, o norintys stebėti pasirodymus, diskutuojant su bendraminčiais, kviečiami į konkurso klubą, kuris įsikurs „Hilton Garden Inn“ kiemelyje.

Į konkursą šiemet veržėsi daugiau nei 200 dalyvių iš viso pasaulio – nuo Australijos iki Trinidado ir Tobago, tačiau po atrankinio turo žiuri sprendimu liko kiek mažiau nei pusė geriausių.

Šįkart pirmuosiuose turuose juos stebėsime ne ant scenos, o ekranuose, tačiau rugsėjo 23 d. planuojamas iškilmingas konkurso finalas, kuriame septyni stipriausi solistai pasirodys Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, kartu su teatro orkestru, diriguojant maestro Gintarui Rinkevičiui.

„Prie pandemijos pakeistos situacijos teko prisiderinti visiems – dalyviams, žiuri nariams, organizatoriams. Ne išimtis ir konkurso publika. Darome viską, kad konkurso stebėjimas būtų kuo įdomesnis, paprastesnis ir prieinamesnis. Didžioji naujiena yra ta, kad po kiekvieno dalyvio pasirodymo transliacijų metu matysime nuasmenintus komisijos narių vertinimus bei tarpinę patenkančių į kitą konkurso turą lentelę, kuri keisis kone po kiekvieno pasirodymo.

Nepaisant matomų tarpinių rezultatų, intriga, kas žengs tolyn finalo link, o kas iškris, išliks iki paskutinio dalyvio pasirodymo.

Mums itin svarbu, kad konkursą stebėti nuotoliniu būdu galėtų kuo daugiau operos mylėtojų, todėl transliuosime jį net keliose internetinėse platformose, o tuos, kurie norėtų gyvai aptarti pasirodymus, pasidalinti mintimis su Lietuvą konkurse atstovaujančias dalyviais ir kitais bendraminčiais, kviesime į konkurso klubą“, – pasakoja konkurso organizatorių VšĮ „Natų knygynas“ direktorius Vygintas Gasparavičius.

Nepaisant susiklosčiusios netikėtos situacijos, konkurso žiuri tarptautiškumas buvo išsaugotas. Dalyvius vertins žiuri pirmininkė Asta Krikščiūnaitė (Lietuva) ir žiuri nariai Aleksandras Antonenko (Latvija), Michaela Kaune (Vokietija), Badri Maisuradze (Sakartvelas), Sesto Quatrini (Italija), Snežana Stamenkovič (Serbija) ir Carol Vaness (JAV). Pastaroji žiuri narė – pirmo ryškumo operos žvaigždė, kurios pasirodymų laukė prestižiškiausios pasaulio scenos, o tarp jos scenos partnerių buvo pats Luciano Pavarotti. Įdomu, kad ši solistė turi lietuviškų šaknų.

Antrojo tarptautinio Virgilijaus Noreikos dainininkų konkurso pirmasis turas – rugsėjo 5–7 d. Stebėkite tiesiogiai svetainėje noreika.link, konkurso facebook ir youtube paskyrose, portale lrt.lt ir konkurso klube „Hilton Garden Inn“ kiemelyje.

Konkurso organizatoriai: VšĮ „Natų knygynas“, Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras. Konkurso pagrindiniai rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos respublikos Kultūros ministerija, pagrindinis informacinis rėmėjas LRT.

Daugiau informacijos: www.noreika.link

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.