Premjerą pristatantis operos solistas Eugenijus Chrebtovas: „Karantinas padėjo įgyvendinti svajonę“

Daugiau nei dvidešimt metų didžiausiose Europos teatrų scenose pagrindinius vaidmenis atliekantis operos solistas Eugenijus Chrebtovas rudenį pasitinka su naujienomis ir dainos „Kai žodžių nebėra“ premjera.

Operos solistas Eugenijus Chrebtovas._<br> T Kaunecko nuotr.
Operos solistas Eugenijus Chrebtovas._<br> T Kaunecko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-01 15:07, atnaujinta 2020-10-01 15:14

Operos profesionalas sako, kad netikėtai pavasarį prasidėjęs karantinas ne tik sujaukė visus planus, bet ir padėjo sustoti bei rasti laiko tam, apie ką jau ilgai svajojo. Pasak E.Chrebtovo, operos solistai, kaip ir teatro aktoriai, dažnai mėgsta save išbandyti kitose teritorijose.

„Kiekvienas laikmetis turi skirtingą dainos skambesį, todėl ir daina „Kai žodžių nebėra“ atspindi, kaip šiuolaikiškai šiandien gali skambėti operos solistas.

Prisiminkime Luciano Pavarotti, Mario del Monaco, Placido Domingo, Enrico Caruso, ar mano mokytoją Virgilijų Noreiką. Kai kurie iš šių operos grandų ne tik neišsižadėjo populiariosios muzikos, bet ir savo karjerą pradėjo su tokiomis dainomis.

Manau, kad operos solistai gali būti įdomūs ne tik operos mylėtojams. Žengdami į naujas scenas mes galime sudominti didesnę auditoriją bei įkvėpti atrasti muzikos gilumą“, – mano solistas.

Nors E.Chrebtovas pastaruosius kelis metus aktyviai dirba operos scenoje, tačiau vis pagalvodavo apie autorinę kūrybą. Todėl netikėtai susiklosčiusios aplinkybės leido solistui išgryninti savo svajonę. Nauja daina – tik maža dalelė iš didesnių atlikėjo planų.

„Tai pirmoji daina, kuri žymi mano autorinės programos pradžią. Dažnai mane galima išgirsti atliekant operos arijas arba popklasiką, tačiau turiu daugiau spalvų ir galimybių“, – apie premjerinį kūrinį pasakoja E.Chrebtovas.

Pasak atlikėjo, daina „Kai žodžių nebėra“, kurią sukūrė kartu su perspektyviu prodiuseriu Marku Bogdanovu, yra apie amžiną meilės jausmą – kartais turi išgyventi nelaimingą meilę, kad tave vėl aplankytų laiminga. Ši daina yra palinkėjimas visiems patirti pozityvias emocijas ir šiltas akimirkas su tuo vieninteliu žmogumi.

„Kai esi įsimylėjęs tuomet viskas yra harmonijoje ir tai suteikia daug energijos kūrybai, tačiau kai meilė nelaiminga, tuomet būtina ieškoti, kaip nukreipti mintis. Geriausia daug dirbti ir aktyviai sportuoti, tuomet nelieka laiko slogioms mintims, o po kiek laiko jos ir pačios iškeliauja“, – patirtimi dalijasi E.Chrebtovas.

Po dainos „Kai žodžių nebėra“ premjeros E.Chrebtovo planuose – daugiau autorinių kūrinių, kurie papildys jo naują programą, muzikinis vaizdo klipas bei suplanuoti vaidmenys operos scenoje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.