Skaitmeninės koncertų salės naujiena – „Muzikos enciklopedija trumpai“

Virtualėjant pasauliui ir vis labiau aktualėjant edukacijos poreikiui, Lietuvos nacionalinė filharmonija siūlo patrauklią ir muzikos pedagogų nuotoliniam darbui ypač tinkamą naujieną – edukacinių laidų ciklą „Muzikos enciklopedija trumpai“. Jis skirtas mokiniams ir jaunimui, ir rodomas Filharmonijos skaitmeninėje koncertų salėje: https://nationalphilharmonic.tv/edukacija/ .

 LNSO mušamieji.<br> D. Matvejevo nuotr.
 LNSO mušamieji.<br> D. Matvejevo nuotr.
 Dirigentas Modestas Pitrėnas.<br> D. Matvejevo nuotr.
 Dirigentas Modestas Pitrėnas.<br> D. Matvejevo nuotr.
 Skaitmeninės salės įrašas.<br> D. Matvejevo nuotr.
 Skaitmeninės salės įrašas.<br> D. Matvejevo nuotr.
 LNSO trombonai.<br> D. Matvejevo nuotr.
 LNSO trombonai.<br> D. Matvejevo nuotr.
 LNSO styginiai.<br> D. Matvejevo nuotr.
 LNSO styginiai.<br> D. Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 12, 2020, 10:08 AM, atnaujinta Nov 12, 2020, 10:51 AM

Šios vaizdo paskaitos – puiki galimybė pažinti platų, įdomų, dinamišką ir spalvingą muzikos pasaulį. Edukacinės vaizdo pamokos kviečia keliauti per skirtingas epochas, pasakoja apie įvairiausius muzikos instrumentus ir pristato turtingą muzikos žanrų lobyną. Be to, čia suteikiama galimybė iš arčiau susipažinti su Lietuvos nacionalinės filharmonijos kolektyvų nariais, muzikos instrumentų meistrais, pasisvečiuoti po Filharmonijos stogu.

„Nesvarbu, ar esate aistringi muzikos mylėtojai ir be muzikos nepraleidžiate nė vienos savo gyvenimo dienos, ar esate tie, kurie nė karto nebuvote Filharmonijoje ar kitose koncertų salėse, – šios vaizdo pamokos yra skirtos būtent jums! Nacionalinės filharmonijos skaitmeninėje platformoje www.nationalphilharmonic.tv, edukacijos skiltyje, pasirinkę „Muzikos enciklopedija trumpai“ filmukus juose susipažinsite su įvairiausiais orkestro instrumentais, sužinosite apie jų garso išgavimo būdus, apie tai, ką jie galvoja, apie dirigentus ir jų santykį su kolektyvu, kolektyvo santykį su dirigentu ir panašius įdomius dalykus“, – sako vienas iš edukacinio filmo herojų, Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Modestas Pitrėnas.

Jau parengtose ir publikuotose pirmosiose „Muzikos enciklopedija trumpai“ dalyse pasakojama apie simfoninį orkestrą. I dalyje supažindinama, kas yra orkestras, kokios instrumentų šeimos sudaro orkestrą, parodomi visi orkestre esantys muzikos instrumentai. II dalyje kviečiama susipažinti su simfoniniu orkestru iš arčiau ir sužinoti, kam orkestrui reikalingas dirigentas. Ar sunku tapti dirigentu, kaip orkestrui pavyksta groti kartu ir kas yra batuta? Intriguojančias paslaptis atskleidžia maestro Modestas Pitrėnas.

Vaizdo paskaitose kalbinami įvairūs muzikantai, jie žaismingai patys pasakoja apie tai, ką daro scenoje. Jau rengiamos ir netrukus pasirodys kitos enciklopedijos dalys, o jose bus plačiau pasakojama apie atskirus instrumentus ir jų slėpiningą pasaulį. Šiemet numatyta iš viso parengti 7 enciklopedijos dalis, o kitais metais ketinama sukurti dar 20 laidų. Sekite naujienas!

Šį aktualų, Lietuvos kultūros tarybos remiamą edukacinį projektą įgyvendina Lietuvos nacionalinė filharmonija, Baltijos kultūros vadybos centras ir garso įrašų kompanija „Baltic Mobile Recordings“.

Įrašai peržiūrai:

MET I dalis

https://nationalphilharmonic.tv/koncertas/muzikos-enciklopedija-trumpai/

MET II dalis

https://nationalphilharmonic.tv/koncertas/simfoninis-orkestras/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.