XI Tarptautinio Balio Dvariono pianistų ir smuikininkų konkurso finalininkai laukia kelionės į Vilnių

Jaunosios fortepijono ir smuiko žvaigždės ruošiasi atsakingam žingsniui – rugsėjo 3-4 d. vyks XI Tarptautinio Balio Dvariono jaunųjų pianistų ir smuikininkų konkurso finalai.

XI Tarptautinio Balio Dvariono jaunųjų pianistų ir smuikininkų konkurso finalininkai.<br> Lrytas.lt koliažas
XI Tarptautinio Balio Dvariono jaunųjų pianistų ir smuikininkų konkurso finalininkai.<br> Lrytas.lt koliažas
 L.Juknevičiūtė. <br> Asmeninio albumo nuotr.
 L.Juknevičiūtė. <br> Asmeninio albumo nuotr.
 Smuikininkas S.Allanas-Chapkovskis. <br> Asmeninio albumo nuotr.
 Smuikininkas S.Allanas-Chapkovskis. <br> Asmeninio albumo nuotr.
 V.Krylova.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 V.Krylova.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Pianistė A.Antonosian. <br> Asmeninio albumo nuotr.
 Pianistė A.Antonosian. <br> Asmeninio albumo nuotr.
 Pianistė M.Ho. <br> Asmeninio albumo nuotr.
 Pianistė M.Ho. <br> Asmeninio albumo nuotr.
 Pianistė A.Karácsonyi. <br> Asmeninio albumo nuotr.
 Pianistė A.Karácsonyi. <br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Aug 30, 2021, 12:05 PM

Birželio mėnesį laurai jau buvo išdalinti jaunesniųjų konkurso grupių dalyviams, o tuo pačiu paskelbti ir C grupės finalininkai, kurie pagaliau galės gyvai scenoje atlikti finalines programas.

Dviejų koncertų metu išgirsime pianistus Ariną Antonosian (Rusija), Magdalene Ho (Jungtinė Karalystė) ir Anną Karácsonyi (Vengrija), taip pat smuikininkus Samuelį Allaną-Chapkovskį (Airija), Liną Juknevičiūtę (Lietuva) ir Vasilisą Krylovą (Rusija).

Finalams pasirengti jaunieji muzikai turėjo kiek daugiau nei du mėnesius. Jiems artėjant, konkurso finalininkai sutiko pasidalinti savo mintimis apie pasiruošimą atsakingiems koncertams ir savo santykį su Balio Dvariono muzika.

Lina Juknevičiūtė (Lietuva, smuikas): „Ruošimasis konkurso finalui teikia be galo daug džiaugsmo. Balio Dvariono kūryba smuikui man yra tokia artima, kad nesvarbu, kokiame pasaulio kampelyje būčiau, užgrojus šio kompozitoriaus muziką, pasijuntu tarsi namie.

Nuostabu, kad turėsiu galimybę Balio Dvariono Koncertą smuikui atlikti Nacionalinės filharmonijos salėje, kurioje koncertas ir buvo pirmą kartą atliktas 1948 m., diriguojant pačiam kompozitoriui“.

Magdalene Ho (Jungtinė karalystė, fortepijonas): „Jaučiuosi nepaprastai sujaudinta ir pagerbta, turėdama tokią galimybę. Žinoma, labai nervinuosi. Nepaisant to, siekiu koncentruotis į muziką, daug vaikštinėti, kadangi tai padeda išvalyti mintis. Labai laukiu kelionės į Lietuvą!“.

Vasilisa Krylova (Rusija, smuikas): „Džiaugiuosi, kad po tokių sudėtingų pandemijos metų pagaliau turime galimybę atvykti į Lietuvą ir groti su orkestru gyvai. Nepaprastai laukiu, kol galėsiu atlikti savo mėgstamiausią koncertą kartu su nuostabiais žmonėmis, nuostabioje vietoje“.

Anna Karácsonyi (Vengrija, fortepijonas): „Labai džiaugiuosi, kad finalas pagaliau gali vykti gyvai. Nepaprastai laukiu kelionės į Vilnių, kur atliksiu L.van Beethoveno Trečiąjį koncertą fortepijonui, kartu su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru“.

Arina Antonosian (Rusija, fortepijonas): „Pasiruošimas yra šiek tiek jaudinantis. Labai įdomu bus apsilankyti Vilniuje. Džiaugiuosi, kad šis konkursas suteikia jauniems žmonėms galimybę parodyti save!“.

Samuelis Allanas-Chapkovskis (Airija): „Tai bus tik antrasis kartas, kai grosiu su orkestru. Pirmą sykį tai daryti man teko labai seniai, kai buvau dvylikos, ir to net labai gerai neprisimenu.

Aš gana liberaliai žiūriu į ritmo ekspresijos galimybes, todėl turėsiu prisitaikyti prie grojimo su orkestru. Be abejonės, yra nerimo, kadangi patirtis man bus gana nauja, tačiau tikiu, kad, tinkamai ruošiantis, man pasiseks“.

XI Tarptautinio Balio Dvariono jaunųjų pianistų ir smuikininkų konkurso finalininkai gros kartu su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru, diriguojamu Roberto Šerveniko. Finaliniai koncertai vyks rugsėjo 3 d., penktadienį, nuo 19 val. ir rugsėjo 4 d., šeštadienį, nuo 16 val. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.

XI Tarptautinio Balio Dvariono jaunųjų pianistų ir smuikininkų konkurso pagrindinis rėmėjas – Lietuvos kultūros taryba. Partneriai – Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetė muzikos mokykla, Balio Dvariono labdaros ir paramos fondas. Konkursą organizuoja Tarptautinių kultūros projektų centras ir Lietuvos nacionalinė filharmonija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.