Vaikų mėgstama knyga apie Alisą pavirs opera

Lewiso Carrollo knygos „Alisa stebuklų šalyje“ gerbėjai rugsėjo 14 d. 15 val. kviečiami užsukti į Nacionalinę M. Mažvydo biblioteką. Prie garsiojo jos vitražo jis galės susipažinti su Alisa, Triušiu, Katinu, Skrybėliumi ir kitais knygos personažais, besirengiančiais Davido Sebbos operos „Alisa stebuklų šalyje“ premjerai Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2021, 10:18 AM

„Alisa stebuklų šalyje“ nėra kūrinys apie geriausią, pavyzdingiausią mokinį. Tai opera apie mokinuką, kuris, vos išgirdęs vieną ar du sakinius, išdrįsta užsimerkti ir atsiduoda svajonėms, skrieja mintimis tolyn. Manau, kad panašūs į Alisą mokiniai, apdovanoti lakia vaizduote, yra tie, kurie galiausiai tampa mozartais ir edisonais“, – tvirtino Izraelio kompozitorius, dirigentas ir dainininkas Davidas Sebba.

2010 m. jo parašyta opera L. Carrollo knygos motyvais jau rugsėjo 19, 26 ir spalio 2 d. atgims Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. O prieš tai, rugsėjo 14 d. 15 val., vaikai kviečiami į muzikinę literatūros pamoką Nacionalinėje M. Mažvydo bibliotekoje, kurioje galės susipažinti su dainuojančiais „Alisos stebuklų šalyje“ personažais.

Pamokoje dalyvaus dirigentas Adomas Jankovičius, būsimosios premjeros solistai bei sostinės moksleiviai, skaitysiantys gražiausias L. Carrollo knygos ištraukas.

Ketinantys dalyvauti muzikinėje pamokoje kviečiami iš anksto registruotis LNOBT „Facebook“ sienoje sukurtame renginyje. Vaikus atlydėjusiems suaugusiems bus būtinas galimybių pasas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.