Konkursą Taline laimėjęs ukrainiečių duetas koncertuos Lietuvoje

Lietuvoje rugsėjo 21 d., antradienį, nemokamą koncertą surengs klasikinės muzikos duetas „Duo Sonoro“ iš Ukrainos, kurį sudaro smuikininkas Andrii Pavlovas ir pianistė Valerija Šulga. Šis duetas ką tik laimėjo pirmąją vietą Estijoje vykusiame tarptautiniame kamerinės fortepijoninės muzikos konkurse „Talinas 2021“, duetų kategorijoje.

 A.Pavlovas ir V.Šulga. <br> Asmeninio albumo nuotr.
 A.Pavlovas ir V.Šulga. <br> Asmeninio albumo nuotr.
 A.Pavlovas ir V.Šulga Talino konkurse.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 A.Pavlovas ir V.Šulga Talino konkurse.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 20, 2021, 5:56 PM

Konkurse, kurį organizavo Estijos muzikos ir teatro akademija, dalyviams buvo pasiūlyti estų kompozitorių kūriniai, dalyvauti galėjo asmenys ne vyresni nei 33 metų amžiaus. Iš viso dalyvavo per dvidešimt duetų, trio arba kvintetų, atvykusių iš Italijos, Vokietijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Rusijos, Latvijos, Lietuvos, Vengrijos, Japonijos, Suomijos. Komisiją sudarė: Valentinas Gelgotas iš Lietuvos, Marje Lohuaru iš Estijos, Ralf Gothóni iš Suomijos, Evan Rothstein iš JAV ir Jānis Maļeckis iš Latvijos.

Lietuvoje Pavlovo ir Šulgos duetas surengs koncertą 4-ojoje Leonido Donskio konferencijoje, kurios tema „Sudėtingos dilemos. Muziejų ir viešų vietų vaidmuo prisimenant praeitį“. Koncertas bus baigiamasis konferencijos akcentas ir vyks Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje.

Koncerte Kaune duetas atliks Ludwigo van Beethoveno, Leošo Janáčeko, Maurice Ravel, Valentino Silvestrovo, Claude‘o Debussy ir simboliškai – Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrinius.

Koncertas nemokamas, jo pradžia 18.30 val. Būtina registracija: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcs9SAYMyium9UuInNl7fWVWdVAbqc4FR33L8Y47CyLO6K6A/viewform. Šia nuoroda galima registruotis ir į nemokamą tarptautinę konferenciją.

Smuikininkas A.Pavlovas užaugo muzikantų šeimoje Kijeve. Jo koncertinę veiklą sudaro solo pasirodymai su Vienos radijo simfoniniu orkestru, Ukrainos nacionaliniu simfoniniu orkestru, Kijevo solistais, Lvovo filharmonija, „New Era“ orkestru ir kitais.

2017 metais Andrii gavo Ukrainos kultūros ministerijos įsteigtą apdovanojimą ir tais pačiais metais pradėjo dirbti su Valerija Šulga, kuri aktyviai koncertavo kaip kamerinių kūrinių atlikėja ir akompaniatorė.

V. Šulga dirbo su Kijevo simfonija, Černigovo filharmonija, „Harmonia Nobile“ orkestru ir daugeliu klasikinės muzikos festivalių. Duetas „Duo Sonoro“ koncertavo Ukrainoje, Ispanijoje, Italijoje, Vokietijoje, Austrijoje, Nyderlanduose ir Lenkijoje, o rugsėjo 21 d. atvyksta į Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.