Klasikos mėgėjams duris atvėrė nauja koncertų erdvė Vilniuje

„Helios City“ komplekse (Savanorių pr. 1), antrajame aukšte įsikūrusiame fortepijonų salone „Organum“ įrengta jauki, puikios akustikos kamerinės muzikos salė gali tapti mėgstama melomanų susibūrimo vieta.

 R.Zubovas ir G.Pyšniakas.<br> „Laiptų“ galerijos archyvų nuotr.
 R.Zubovas ir G.Pyšniakas.<br> „Laiptų“ galerijos archyvų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2021, 1:04 PM

Ką tik sezoną pradėjusi urbanistinėje aplinkoje įsikūrusi salė šį antradienį, rugsėjo 28 dieną, 19 val. pristatys klausytojams unikalią muzikinę programą, atliekamą violončelininko Glebo Pyšniako ir pianisto Roko Zubovo.

Duetas kviečia klausytojus į nepaprastą muzikinę kelionę, sujungsiančią keturių iškilių šiuolaikinių Lietuvos kompozitorių balsus koncerte „LEGENDOS. Lietuvių kompozitorių muzika violončelei ir fortepijonui“.

Koncerto programoje skambės M.K.Čiurlionio ir keturių šiandienos Lietuvos kompozitorių – Anatolijaus Šenderovo, Vidmanto Bartulio, Vytauto Barkausko ir Fausto Latėno kūriniai. Pastaruosius keturis kompozitorius sieja kūrybinė drąsa ir individualaus balso puoselėjimas.

Kiekvienas jų pastaraisiais dešimtmečiais tapo neatsiejama Lietuviškos muzikinės tapatybės dalimi, ir kiekvienas jų paliko kūrinių violončelei ir fortepijonui, kuriuos jau dabar galima vadinti lietuviškosios muzikinės kultūros aukso fondu.

Skirtingos apimties, skirtingo žanro kūrinius violončelei ir fortepijonui, atskleidžiančius paslaptingą grožį, pasakojančius įstabias istorijas, atliks Lietuvos muzikos pasaulyje žinomi ir vertinami atlikėjai G.Pyšniakas ir R.Zubovas.

Pasak R.Zubovo, programos pavadinimas gimė spontaniškai. „Žmogus, peržengęs nebūties slenkstį, staiga tampa legenda. O visi šie keturi iškilūs Lietuvos kompozitoriai nelauktai ir netikėtai mus paliko pastaraisiais metais. Jie ką tik buvo mūsų draugai, bendradarbiai, bičiuliai, su kuriais bendravome ir drauge keliavome žemiškąją kelionę. Dabar jie tapo atramos taškais, išminties šaltiniais, su jais bendrauti galime tik muzikos pagalba“, – kalbėjo pianistas.

G.Pyšniakas, būdamas tik 14-kos, debiutavo kaip solistas su Lietuvos kameriniu orkestru diriguojamu profesoriaus Sauliaus Sondeckio, Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Šiandien legendinės violončelininkės Natalijos Gutman auklėtinis pasirodo garsiausiose pasaulio salėse, tarp jų – Vienos „Musikverein“, Amsterdamo „Concertgebouw“, Maskvos konservatorijos Didžiojoje.

Pianistas R.Zubovas labiausiai klausytojams žinomas M.K.Čiurlionio interpretacijomis, yra įrašęs visus šio kompozitoriaus fortepijoninius kūrinius, net suvaidinęs savo garsųjį protėvį meniniame filme „Laiškai Sofijai“.

Pianistas net penkiolika metų rengė tarptautinį kamerinės muzikos ir ekologijos festivalį „Nepaklusniųjų žemė“, kuriame kasmet pristatydavo po 7-9 temines kamerinės muzikos programas.

2021 m. rugsėjo 28 d. 19 val. koncertas „Legendos“ su Glebu Pyšniaku (violončelė) ir Roku Zubovu (fortepijonas) vyks fortepijonų salone „Organum“ (Savanorių pr. 1, Vilnius) Bilietus platina Bilietai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.