Italų fleitos virtuozo muzikos puokštę papuoš ir jaunos lietuvės kūrinys

Spalio 16 d. Nacionalinėje filharmonijoje su Roberto Šerveniko diriguojamu Lietuvos kameriniu orkestru (LKO) koncertuos fleitos virtuozas iš Italijos Massimo Mercelli. Skambės įvairių kompozitorių kūriniai, o koncerto antraštė – „Iš ekrano nužengusi muzika“ – sufleruoja, kad programoje bus ir kino filmų muzikos.

M.Mercelli. <br> A.Bernabini nuotr.
M.Mercelli. <br> A.Bernabini nuotr.
 R.Šervenikas ir LKO.<br> D.Matvejevo nuotr.
 R.Šervenikas ir LKO.<br> D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 12, 2021, 9:51 AM

Ne pirmą kartą Lietuvoje viešėsiantis solistas Massimo Mercelli gastroliuoja nuo Niujorko „Carnegie Hall“ iki Buenos Airių „Teatro Colón“, nuo Sankt Peterburgo iki Jeruzalės. Apie šį talentingą solistą, žinomų fleitininkų Maxence Larrieu ir André Jaunet mokinį, „American Record Guide“ rašė: „Fleitininkas Massimo Mercelli groja šiltai, grakščiai, atvirai – itališkai, kaip dainuoja belcanto“.

Muzikas daug koncertuoja ir solo, ir su garsiais užsienio kolektyvais. Devyniolikos metų jis jau buvo Venecijos „Teatro La Fenice“ fleitų koncertmeisteris, netrukus pelnė „Premio Francesco Cilea“, tapo kelių konkursų laureatu.

M.Mercelli bendradarbiavo su Philipu Glassu, Krzysztofu Pendereckiu, Jurijumi Bašmetu, Jeanu-Pierre’u Rampaliu, Cecilia Gasdia, Peteriu-Lukasu Grafu ir kitais garsiais muzikais, grojo su Berlyno filharmonijos, Vienos simfoniniu, „Maskvos solistais“, Europos Sąjungos kameriniu, „I Virtuosi Italiani“, Romos operos teatro, „Zalcburgo solistais“, Maskvos kameriniu, Rygos filharmonijos ir kitais orkestrais.

Solisto su LKO ir dirigentu Robertu Šerveniku rengiamo vakaro programoje įdomiai derės baroko kompozitorių Arcangelo Corelli ir Giuseppe’s Tartini koncertai ir mūsų dienų kūrėjų opusai – vieno ryškiausių šių dienų Amerikos kompozitorių Johno Paulo Corigliano „Voyage“ („Kelionė“), italų kompozitoriaus ir violončelininko, postminimalisto Giovanni Sollimos „Contrafactus“ ir jaunos lietuvių kompozitorės Monikos Zenkevičiūtės „Pocket“ („Kišenė“).

Pastaroji kompozicija 66-ajame radijo įrašų šiuolaikinės muzikos konkurse „Tarptautinė kompozitorių tribūna“ (Rostrumas) pateko į rekomenduojamų transliuoti kūrinių dešimtuką.

Koncerto pabaigoje girdėsime legendinio Ennio Morricone’s muziką kino filmams, aranžuotą fleitai ir kameriniam orkestrui. Skambės Trys pjesės fleitai ir styginiams iš muzikos filmams: „Kill Bill“ („Nužudyti Bilą“), „A Fistful of Dollars“ („Už saują dolerių“) ir „Mission“ („Misija“).

LKO, fleitininko Massimo Mercelli ir dirigento Roberto Šerveniko koncertas „LKO ir Massimo Mercelli fleitos viražai. Iš ekrano nužengusi muzika“ vyks spalio 16 d., šeštadienį, 19 val. Filharmonijos Didžiojoje salėje. Primename, kad Filharmonijos koncertuose yra būtinas galimybių pasas. Daugiau informacijos: www.filharmonija.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.